Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Zima u regiji Hochkönig – na vrhuncu osjećaja – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Skijanje

Zima u regiji Hochkönig – na vrhuncu osjećaja

Soundset | Petak, 20. listopada 2017.

Omiljena ponuda klasičnih aktivnosti te onih za slobodno vrijeme s prigodnim ugođajem osigurat će Vam nezaboravnu zimu oko Maria Alma, Dientena i Mühlbacha. 

120 kilometara čiste zabave na skijaškim stazama i 32 najsuveremenije žičare i skijaška lifta u skijaškoj regiji Hochkönig opet čekaju mnogobrojne goste. Savršena infrastruktura, uklopljena u idiličnu planinsku kulisu - prava zimska čarolija. Ovdje ima dovoljno prostora da se ljubitelji zimskih sportova svih razina umijeća i svih dobnih skupina mogu istutnjati. Pritom će doživjeti trenutke od kojih će im zastajati dah na udaljenim padinama s dubokim snijegom, na savršeno uređenim stazama. Osim toga, u regiji Hochkönig ponuda aktivnosti za slobodno vrijeme uključuje i pješačenje u krpljama, turnire u sportu zvanom Eisstock, sličnom curlingu, kao i romantične vožnje saonicama s konjskom zapregom kroz šume u snijegu.

Ambicioznim ljubiteljima skijanja Kraljevska tura s 32 neprekidna kilometra staza, 5 planinskih vrhova i 6.700 metara visinske razlike nudi optimalan izazov. Tura koja kreće od Maria Alma, Dientena i Mühlbacha savršeno je obilježena pa se ljubitelji zimskih sportova bez problema mogu koncentrirati na čarobnu alpsku panoramu. Poznata drvena prijestolja na Hochkönigu uz najljepšu kružnu skijašku transverzalu Alpa savršena su mjesta za odmor i izuzetno omiljeni motivi za fotografiranje.

Na mjestima za fotografiranje na Aberg Langecku i Hochmaisu posjetitelji pomoću svoje skijaške karte mogu aktivirati kameru ugrađenu na najvišoj točki ture i tako i bez vlastite kamere dobiti prekrasnu fotografiju za uspomenu. Fotografije se kasnije mogu skinuti na adresi www.skiline.cc ili pomoću aplikacije Skiline. A i nadolazeće zime uzduž rute Kraljevske ture ponovno možete otkriti mnogobrojna blaga za Geocaching.

Povezati skijanje s kontemplativnim adventskim razdobljem - u regiji Hochkönig to uopće nije problem. Svejedno je hoćete li otići na planinski advent oko poznate crkve Sv. Nikolausa u Dientenu ili na kontemplativne adventske koncerte u zavjetnu crkvu Maria Alm – u predbožićno vrijeme regija nudi svestran i kulturni program kao ravnotežu sportskim aktivnostima na planini. Božićni sajmovi mame mirisom cimeta, keksa i kuhanog vina, adventski pjevači i tradicionalni puhački sastavi pozivaju na zvuke božićnog ugođaja, a u crkvama divljenje izazivaju izložbe brižljivo izrezbarenih jaslica. 

Još jedna zanimljivost su adventski „Skiroas“ - obilasci skijaških koliba: U skijaškim kolibama u regiji posjetitelji mogu uživati u regionalnim delicijama i božićnoj glazbi, i tako, osim skijanja, u jedinstvenom adventskom ugođaju slaviti iščekivanje Božića.

Skijaški dan tijekom kojega ne moramo brinuti ni o čemu, a unatoč tome doživljavamo samo neobične stvari, koje nećemo tako brzo zaboraviti. Tako nešto sada postoji u Ski amadéu. Od zimske sezone 2017./18. u regiji Hochkönig pod sloganom „Ski amadé – made my day“ nudit će se različiti dnevni aranžmani s adrenalinskim sadržajima, kao što je primjerice Kraljevska tura s kulinarskim delicijama i mnogi drugi.

 

Nisu samo ponude u području sporta i tradicije u regiji Hochkönig ekstra klase; i u području kulinarike ovo omiljeno zimsko sportsko odredište može ponuditi razne delicije. Naime, regija oko Hochköniga jedina je certificirana veganska regija u Austriji. Mnogobrojni odabrani lokali u dolini i na planinama posjetiteljima ugađaju vegetarijanskim i veganskim delicijama, ali i klasičnim jelima kao što su odrezak i carski drobljenac (kajzeršmarn).

 

Maštovite i svestrane pivske kreacije u središtu su zanimanja na drugom festivalu craft piva od 23. do 24. ožujka. Rezultat tradicionalnog zanatskog umijeća u spoju s visokovrijednim sastojcima nekonvencionalni su pravci okusa mlade scene craft piva, koja se predstavlja na Hochkönigu. Degustacije se održavaju dolje u dolini i gore u skijaškim kolibama, gdje pivari osobno toče i spremno objašnjavaju i odgovaraju na pitanja. Za odgovarajući festivalski ugođaj brinu vrhunski DJ-i i živa glazba.

 

Od 18. ožujka 2018. opet nastavljamo: Obilazak skijaških koliba kreće u drugi krug! Što može biti bolje od cijelog dana na skijaškim stazama Hochköniga sa savršenim snježnim uvjetima, uz kulinarske delicije i živu narodnu glazbu sa zdravom dozom nostalgije!

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset