Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 "Zagreb pozdravlja Austriju" – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Zrinjevac

"Zagreb pozdravlja Austriju"

Četvrtak, 08. lipnja 2017.

Svi vi koji dugo, ili možda nikad, niste bili u Austriji, ne očajavajte. Zrinjevac se do nedjelje vraća u prošlost. 

Počinje manifestacija "Zagreb pozdravlja Austriju", u sklopu koje ćete se osjećati kao pravi polaznik bečke škole.

"Svaki dan mačevanje, škola valcera, stare dječje igrice, dječji bonton, bonton za odrasle, agramerski rječnik, glazba, recitacije, svako večer imamo predviđena različita događanja. U četvrtak je večer poezije, petak je večer glazbe, subota je večer velikog valcera", rekla je Ljiljana Jurković iz organizacije.

Događanje se odvija u sklopu obilježavanja "Godine kulture 2017. Austrija-Hrvatska" i njime se želi simbolično predstaviti odnos tih dviju zemalja.

"Obilježavamo i jednu nevjerojatnu povijest ove dvije države koja seže i do doba kad smo imali zajedničku državu uz to što Zagreb pamti arhitekturu, Zagreb pamti i kulinarstvo, ali i jedan strašno simpatični iskrivljeni njemački govor koji se i dan danas koristi u Zagrebu. Naravno, Zagrepčani su uvijek bili i ostali purgeri", rekla je Ljiljana Jurković.

Zrinjevac će tako svakodnevno od 10 do 23 sata biti starozagrebačka promenada, na koju je ulaz besplatan.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset