Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Trg maršala Tita ostaje – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.04.2018.

Neuspjela inicijativa zagrebačkog HDZ-a

Trg maršala Tita ostaje

Soundset | Srijeda, 16. studenog 2016.

Trg maršala Tita još se neće preimenovati u Kazališni trg. Jedan od najljepših zagrebačkih trgova nekoć je nosio mnoge nazive, kao što su Sajmišni trg, Sveučilišni trg, Wilsonov trg i Trg kralja Aleksandra I., a trenutni naziv stoji još od 1946. godine.     

Inicijativa preimenovanja Trga maršala Tita u Kazališni trg pala je u vodu na jučerašnjoj sjednici zagrebačkog Odbora za imenovanje ulica, naselja i trgova.

"Mi ne odustajemo, mi ćemo s tom inicijativom ići dalje, a dali smo je sada isključivo iz razloga jer nismo htjeli da ona bude tema kampanje za lokalne izbore. Tu je jedini razlog da se uskladimo s pozitivnom praksom Europske unije, da jednostavno zatvorimo to povijesno poglavlje i stavimo točku na i", poručio je predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić. 

Nije se ustručavao napasti ni gradonačelnika Milana Bandića. "On mantra nešto o referendumu, a sam zna da referendum kao takav ne može dati odgovor. Zašto? Ni onog dana kada je predložio da bude, Skupština je tijelo koje donosi odluku o referendumu da li će se raspisati ili ne kad dođe za to zahtjev. Mene više brine da imamo prvog čovjeka Grada Zagreba, odnosno gradonačelnika koji kaže danas jedno pa preko noći promijeni mišljenje", rekao je Mikulić i nadodao kako zbog Bandića u gradu nema investicija koliko bi ih trebalo biti. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset