Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Svečano otvorenje obnovljenog Zoološkog vrta – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.06.2018.

Završena prva faza modernizacije

Svečano otvorenje obnovljenog Zoološkog vrta

Soundset | Petak, 14. listopada 2016.

Prva faza modernizacije Zoološkog vrta grada Zagreba dovršena je nakon dvije godine radova. Tim povodom održat će se u nedjelju svečano otvorenje uz bogat program. 

Vrt se po prvi put proširio nakon 1930. godine. U sklopu prve faze modernizacije Zoološkog izgrađeni su volijer za afričke ptice, kompleks "Madagaskar" s nastambom za madagarske životinje i suvenirnicmom, izgrađena je nastamba za dalmatinske pelikane, koji su živjeli na području Hrvatske prije stotinjak godina, Edukacijski centar i restoran s vidikovcem, koji s radom počinje za mjesec dana.

Nadalje, obnovljen je glavni ulaz u Vrt, pa se zatvara onaj privremeni ulaz na istočnoj strani Vrta. Uz to, obnovljeni su Lavlji most i kip Napuljskog ribara te su izgrađeni Darwinov i Ribarev most.

U nedjelju će se posjetiteljima servirati bogati program povodom svečanog otvorenja zoološkog. U 13:45 će ispred Labuđeg jezera nastupiti violončelistica Ana Rucner koja će izvesti "Odu radosti". Uz to će biti mnogo edukativnih kutaka i zabavnog sadržaja za djecu.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset