Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Rasprava o novoj školskoj zgradi, uniformama i fasadama – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Sjednica gradske skupštine

Rasprava o novoj školskoj zgradi, uniformama i fasadama

Četvrtak, 16. veljače 2017.

Na rasporedu današnje sjednice gradske skupštine raspravljat će se o novim prijedlozima gradonačelnika. 

Među njima su i najam nove zgrade za učenike Osnovne škole Alojzija Stepinca, koja je izgrađena prije 4 godine, nije dovoljno velika za svu djecu koji su se ove godine upisali u školu. Ni SDP, ni HSLS ovaj se prijedlog ne sviđa. Međutim, Milan Bandić smatra da treba hitno djelovati zbog baby booma koji je pogodio Vrbane.  

"Tamo nema kvadratnog metra zemlje da možemo napraviti, na postojećoj školi ne možemo, na postojećem vrtiću ne možemo, na parkingu ne možemo, po postojećoj prostorno-planskoj dokumentaciji GUP ne možemo nadograđivati. Nemamo ni parcele da bi to mogli raditi, mi smo tamo kupili parcelu od investitora tih zgrada i prebili s prometnicom jedan dio, jedan dio kupili, napravili školu i vrtić. Kad nađemo zemlju onda moramo izmijeniti GUP do tada djeca moraju ići u vrtić i u školu", rekao je zagrebački gradonačelnik. 

Na sjednici će se raspravljati i o obnovi pročelja višestambenih zgrada koje bi s određenim iznosom sufinancirao grad, ovisno o zoni u kojoj se zgrada nalazi. U SDP-u nemaju sluha ni za taj gradonačelnikov prijedlog. 

"Građani ove novce koje će dobiti za obnovu fasada, to nisu novci koji su pali od negdje nego su to novci koji su oni uplatili u proračun. To znači da su morali dobiti sustavno rješenje i rješenje s kojim će dugoročno biti zadovoljni. Oni što se nama može dogoditi je da danas obnovimo fasadu, a da za onda četiri, pet, deset godina krenemo u energetsku obnovu zgrada i tada ovo što smo danas platili rušimo da bismo energetski obnovili zgradu", rekao je SDP-ov Zvane Brumnić. 

Ipak Bandić je uvjeren da je obnova fasada "najjači i najbolji projekt koji su napravili u ovih 16 godina". Fasade, kaže, nisu obnavljane zadnjih 50 godina te je ovo jedini način da se taj problem riješi te tvrdi da za obnovu fasada "navija" većina Zagrepčana.

Na sjednici će se raspravljati i o uvođenju uniformi u osnovne škole. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset