Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Prvenstvo Europe u upravljanju off-road automodelima – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

Natjecanje u Velikoj Gorici

Prvenstvo Europe u upravljanju off-road automodelima

Soundset | Četvrtak, 31. kolovoza 2017.

Europsko prvenstvo u upravljanju off-road automodelima održat će se od petka do nedjelje na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici. Natjecanja automodelara jedinstveno je jer ujedinjuje tehničku kulturu i sportsku vještinu.   

Za titulu će se boriti 70 timova iz 16 zemalja. Inače, auto modeli kojima će natjecatelji upravljati osam su puta manji od originalnih trkaćih modela. Kako ističe organizator Ante Dujić, natjecanje automodelara kombinira dvije važne grane, a to su tehnička kultura i sportska vještina. 

"Jedna je tehnička kultura koja je sadržana u tome da automodele treba pripremiti, složiti, sastaviti u skladu s vrhunskim zahtjevima i dostignućima tehnologije i tehnike, a druga je sportska vještina, kao i u svakom drugom automoto sportu, tko će brže, tko će više, tko će bolje", izjavio je Ante Dujić za Radio Sljeme. 

Poanta natjecanja je da svaki vozač ima nekoliko pokušaja da ostvari najviše krugova na stazi kroz utrke u trajanju od 5 do 10 minuta. U petak se održavaju treninzi, u subotu su kvalifikacije, a u nedjelju finala. Svakog dana programi počinju u 9 sati ujutro, a ulaz za sve gledatelje je slobodan. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset