Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Počinje 49. Zlatna pirueta – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

Umjetničko klizanje

Počinje 49. Zlatna pirueta

Soundset | Srijeda, 07. prosinca 2016.

Pred nama je najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju, 49. Zlatna pirueta Zagreba, koje se održava od sutra pa do subote u Domu sportova.   

Očekuju nas nastupi klizačke elite. U naš Grad dolazi 76 klizačica i klizača iz 26 zemalja svijeta, a između ostalih klizat će i bivše svjetske i europske prvakinje Carolina Kostner i Jelizaveta Tuktamiševa. Naše boje braniti će sportski par Lana Petranović i Antonio Souza te klizač Nicholas Vrdoljak. Natjecanje počinje sutra u 12 sati, a svećano otvorenje biti će u 18 sati. 

Zlatna pirueta održava se u Zagrebu od 1968. godine. Prvo natjecanje bilo je u konkurenciji klizačica, klizača i sportskih parova, a ples je dio natjecanja od 1981. godine. Osim pojedinačnih nadmetanja, kao novost uvelo se kasnije i natjecanje ekipa. Već od 1972. godine Zlatna pirueta je postala dio kalendara ISU-a (International Skating Union). 

 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset