Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Počelo liječenje prvog dijeteta oboljelog od neuroblastoma – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

Djeca iz Klaićeve

Počelo liječenje prvog dijeteta oboljelog od neuroblastoma

Ana Dukić | Srijeda, 26. srpnja 2017.

U Klinici za dječje bolesti počeo prvi ciklus liječenja lijekom Dinutuximab beta Apeiron pacijenta koji boluje od visokorizičnog neuroblastoma. 

Kroz nekoliko dana očekuje se i početak liječenja još dvoje pacijenata. 

Iz bolnice su zahvalili doprinosu u liječenju djece oboljele od te teške bolesti, posebice Vladi, Ministarstvu zdravstva i HZZO-u što su osigurali sredstva i potrebnu podršku, ali i medijima te hrvatskoj javnosti koja je ukazala na postojanje problema "te još jednom pokazala svoje veliko srce".

Vlada je na sjednici 13. srpnja prihvatila zaključak o osiguranju do 14 milijuna kuna za Kliniku za dječje bolesti Zagreb za nabavu lijeka Dinutuximab beta Apeiron za djecu koja boluju od visokorizičnog neuroblastoma. Ranije je Vlada od Povjerenstva HZZO-a zatražila da pripremi temeljitu analizu opravdanosti indiciranja tog lijeka kod bolesne djece koja se liječe u Zagrebu i Rijeci, ovisno o njihovom trenutnom zdravstvenom stanju.

Nakon analize Povjerenstva, temeljenog na provedenoj opsežnoj dijagnostičkoj obradi i medicinskim indikacijama, predložena je nabava lijeka te je zaduženo Ministarstvo financija da u sklopu državnog proračuna osigura sredstva Ministarstvu zdravstva.

"U ovim je trenucima našim malim pacijentima, njihovim obiteljima, ali i liječnicima i medicinskom osoblju najvažnije osigurati mir, te pozivamo sve da im to i osiguramo, uz nadu i vjeru u pozitivan ishod liječenja", navodi u priopćenju v.d. ravnatelja Klinike Zoran Bahtijarević.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset