Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Nika Barić i Nikolina Jelenić dobitnice nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Međunarodni dan tolerancije

Nika Barić i Nikolina Jelenić dobitnice nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost

Soundset | Srijeda, 16. studenog 2016.

Nika Barić i Nikolina Jelenić dobitnice su nagrade Luka Ritz-Nasilje nije hrabrost koja se dodjeljuje učenicima od 5. do 8. razreda osnovnih škola Grada Zagreba te učenicima od 1. do 4. razreda srednjih škola Grada Zagreba za promicanje tolerancije.

U povodu Međunarodnog dana tolerancije dodijeljene su nagrade Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost. Dobitnice su učenica OŠ Kustošija Nika Barić i bivša učenica Tehničke škole Ruđera Boškovića Nikolina Jelenić za empatičan odnos prema zajednici kojoj pomažu humanitarnim radom. 

"Jako sam ponosna na ovo, stvarno sam iznenađena i nisam očekivala. Radim s djecom s Downovim sindromom u Taekwondo klubu Čigra, što mi jako puno znači i stvarno sam promijenila svoj život odkad treniram s njima. Radimo svakakve vježbe, igramo se na treningu i svaki trening je iz dana u dan sve ljepše i ljepše", rekla je Nika Barić. 

Nikolinu Jelenić za nagradu su predložili profesori i ravnateljica Tehničke škole Ruđera Boškovića. "Volontirala sam u različitim akcijama, najčešće smo u školi izrađivali nakit, skupljali za razne udruge novce. Volontirala sam tako što smo izrađivali naočale za beskućnike, skupljali različita dobra za udrugu Roma u Dardi i tako, ima još toga", rekla je Nikolina. 

Osim priznanja, učenice su dobile i novčanu nagradu koju je osigurao Grad Zagreb.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset