Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 "Nećemo napustiti Mediku" – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.04.2018.

Zajednica udruga i pojedinaca

"Nećemo napustiti Mediku"

Ponedjeljak, 15. svibnja 2017.

Nećemo napustiti MEDIKU, poručila je zajednica udruga i pojedinaca korisnika prostora te bivše tvornice lijekova, nakon što su od grada dobili rješenje o iseljenju i to do sutra.

S obzirom na lokalne izbore koji su na rasporedu za dva tjedna, gradonačelnik Bandić je odlučio spasiti Mediku i obećao korisnicima da su sigurni iduće dvije godine te da neka samo dođu potpisati ugovor.

"Apsolutno da ih nitko neće od tamo iseliti dok se prostor ne prevede drugoj svrsi, a to će trajati najmanje sljedeće dvije godine, a do tada ćemo naći adekvatno rješenje za ljude koji su tamo", rekao je Milan Bandić. 

Bandić je rekao da je Turistička zajednica napravila projekt kongresnog centra, ali da realizacija neće krenuti još dvije godine. Nakon toga će se za korisnike Medike pronaći alternativno rješenje.

Iz Medike od gradonačelnika zahtijevaju potpisani ugovor o sanaciji prostora te mogućnost njegove prenamjene i novi ugovor o najmu.

"Ne želimo prenamjenu prostora, želimo ugovor, adekvatan ugovor, znači ne ugovor na godinu dana nego ugovor kojim mi možemo strateški razvijati ovo mjesto, unaprjeđivati ga i ulagati u infrastrukturu u partnerstvu s Gradom i s lokalnom zajednicom", rekla je Sara Ercegovac. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset