Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Na Trgu bana Jelačića otvoren sajam ''Hrvatski otočni proizvod'' – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

do 28. travnja

Na Trgu bana Jelačića otvoren sajam ''Hrvatski otočni proizvod''

Soundset | Ponedjeljak, 25. travnja 2016.

U povodu obilježavanja 10. obljetnice održavanja projekta Hrvatski otočni proizvod, štandove proizvođača – nositelja oznake Hrvatski otočni proizvod   obišli su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ministri regionalnog razvoja i fondova Europske unije te turizma Tomislav Tolušić i Anton Kliman.

Uz poziv Zagrepčanima da svakako posjete sajam na glavnom gradskom trgu, gradonačelnik Bandić istaknuo je, da je u dogovoru s ministrima, odlučeno da se izlagačima omogući da u centru Zagreba ostanu do subote poslijepodne te se time produži predstavljanje projekta za dva puna dana i omogući otočanima da prodaju što više svojih proizvoda: ''Ruke naših otočana su žuljevite, a ono što Grad Zagreb može je da ovaj trbuh Hrvatske – Jelačić plac otvori za sve naše županije i otoke.''

Otočni proizvođači kroz samozapošljavanje stvaraju hranu, piće, kozmetičko-kemijske proizvode, suvenire i nematerijalnu baštinu natprosječne kvalitete. Ovaj tjedan na trgu svi imaju priliku susresti se s ovim proizvodima i uvjeriti se u njihovu izvrsnost, izjavio je ministar Tolušić, a ministar Kliman najavio je da će se u idućih mjesec dana, u neposrednoj blizini Trga bana Jelačića, otvoriti i prvi dućan hrvatskih otočnih proizvoda.

Riječ je o projektu  Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u koji je uključeno 219 otočnih proizvođača, a prepoznatljivu oznaku Hrvatski otočni proizvod nosi 628 proizvoda i proizvodnih linija s 23 hrvatska otoka i poluotoka Pelješca. Radi se o proizvodima koji su nastali iz otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, a čija razina kvalitete mora biti mjerljiva.

Projekt se tradicionalno predstavlja dva puta godišnje na Trgu bana Josipa Jelačića, a u tjednu od 25. do 30. travnja predstavit će se oko 20 otočnih proizvođača s Visa, Lastova, Korčule, Brača, Pelješca, Dugog otoka Pašmana, Hvara, Paga i Raba. Raznovrsna ponuda njihovih proizvoda uključuje vina, rakije, likere, sireve, slastice, med, džemove, maslinova ulja, kozmetičke proizvode, razne suvenire i ostale otočne delicije.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset