Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 FOTO Zagreb se predstavio na izložbi EXPO u Milanu – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.06.2018.

grad s milijun srca

FOTO Zagreb se predstavio na izložbi EXPO u Milanu

Elvira Gašparović /Soundset | Utorak, 20. listopada 2015.

Grad Zagreb predstavio se u nedjelju, 18. listopada na svjetskoj izložbi EXPO u Milanu. Tema izložbenog prostora bila je energija grada, a u središtu je bilo stablo graba - simbol zagrebačkih šuma.

Zagrebački izložbeni prostor vrvio je glazbom i filmskim projekcijama, a duh metropole dočarali su i bijeli baloni kao simbol zagrebačkog neba. Posjetitelji paviljona hodali su po lišću zagrebačkih kestena, a dočekali su ih crveni baloni koji podsjećaju na licitarska srca.

Svoje mjesto na EXPO-u nažalost nije zauzela Hrvatska, a od 145 zemalja svijeta, Zagreb je jedini grad koji je bio dijelom svjetske izložbene atrakcije.

''Sretan sam kao malo dijete što smo to napravili. Imao sam ideju, nakon što je Hrvatska prije više od godinu dana odustala od EXPO-a, da okupim sve županije i Zagreb te da budemo ovdje najmanje tri mjeseca. Pišući jednom predsjedniku države, dvaput premijeru i jednom ministrici vanjskih poslova, nikada nisam dobio odgovor. To više govori o njima. Da novci nisu u pitanju dokaz je Crna Gora koja ima budžet za trećinu manji nego Zagreb, a ovdje ima prekrasan paviljon'', rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Zagrebački paviljon Bandić je obišao s talijanskim senatorom Aldom Di Biaggijem, nogometnom legendom Zvonimirom Bobanom te zagrebačkim srednjoškolcima, pobjednicima kviza EXPO.

Svjetska atrakcija dnevno privuče i do 250 tisuća posjetiteljia, a procjenjuje se da je izložbu do sada posjetilo 20 milijuna ljudi.

Priliku za posjet EXPO-u možete ugrabiti još do 31. listopada.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset