Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 FOTO Bandić kod izbjeglica: Ovo je sada vaš dom, a želim da dođete do svojeg cilja! – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.06.2018.

Gradonačelnik u akciji

FOTO Bandić kod izbjeglica: Ovo je sada vaš dom, a želim da dođete do svojeg cilja!

M.Š. / Soundset | Petak, 18. rujna 2015.

U povodu velikoga vala migranata koji dolaze u Republiku Hrvatsku, gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić i predstavnici vjerskih zajednica: Katoličke, Pravoslavne, i Baptističke crkve, Islamske i Židovske zajednice te predstavnici Hrvatskog caritasa, obišli su jutros prostore Zagrebačkog velesajma pripremljene za smještaj izbjeglica.

"Tko u svom srcu nema mjesta za drugog čovjeka, nema mjesta niti za Boga niti za sebe. Zato ja mirno spavam. Mi ćemo pozitivno odgovoriti na izazove. Imamo ovdje 1300 ležajeva, svi koji ovdje dođu moći će se odmoriti, pojesti, otuširati. Dao sam nalog da se dvojka isto čisti, sutra ćemo imati još toliko ležajeva", kaže gradonačelnik Bandić. 

Noćas je na prostoru Zagrebačkog velesajma prespavalo 164 osoba. Svi migranti su smješteni u paviljon. Uglavnom, nakon kraćeg odmora migranti oni odlaze sa Zagrebačkog velesajma. Noć je protekla vrlo mirno i bez ikakvog problema.

"Dok ljudi ne dođu do cilja i svojeg smiraja, a to nisu sigurno zemlje ex Jugoslavije, Zagreb će biti njihov dom. Nadam se da će Vlada i Europska Unija naći rješenje", rekao je Bandić. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset