Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Dizajnerica Mirna Mihoković pokrenula crowdfounding – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Financiranje školovanja

Dizajnerica Mirna Mihoković pokrenula crowdfounding

Ana Dukić | Ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.

Mlada studentica kostimografije i modna dizajnerica Mirna Mihoković pokrenula je crowdfounding kampanju kako bi financirala svoje školovanje, prenosi ZGportal .

Platforme Indiegogo ili Kickstarter omogućuju stvaranje crowdfounding kampanja, a inovatori diljem svijeta putem njih predstavljaju svoje proizvode, izume i usluge kako bi potencijalno zainteresirali investitore i prikupili novčana sredstva za financiranje svog poslovanja.

Upravo je jednu takvu kampanju pokrenula mlada i talentirana modna dizajnerica Mirna Mihoković.

"Želim vjerovati kako svatko smije sanjati velike snove i kako svatko tko je predan, radišan i ambiciozan pa čak i ako dolazi iz siromašne obitelji, može dobiti šansu da uspije podjednako kao i onaj tko nema financijskih problema. Moram vjerovati da možeš sve ako poželiš. Upravo svojim primjerom želim inspirirati druge koji su u sličnoj poziciji kao i ja da ne odustaju. Nadam se da i vi želite vjerovati isto", smatra Mirna Mihoković.

Mirna je nakon završenog preddiplomskog studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu otišla na Erasmus+ razmjenu u francuski Roubaix što ju je navelo na apliciranje na diplomski studij na stranom fakultetu. Prijavila se na Paris College of Arts, koji je do 2010. godine bio dio prestižnog pariškog Parsons New School of Design. Od velikog broja aplikanata, fakultet odabire samo sedam po njima najboljih, a upravo je te 2015. Mirna bila među njima.

Fakultet joj je i naredne godine izišao u susret, no to je bila godina kada je Mirnin otac ostao bez posla, doma i postao socijalni slučaj.

"Tada sam shvatila da su moji snovi preveliki za mene, no administracija fakulteta odlučila je pričekati još jednu godinu. Kupila sam jednosmjernu kartu za Francusku kako bih zaradila za školarinu. No, niti to nije upalilo. Jedine poslove koje sam pronalazila bili su konobarski, a od tu i tamo ponekog angažmana u kostimografiji, nisam uspjevala skupiti dovoljno novca. Vratila sam se u Hrvatsku. I tada sam treći puta okušala sreću i dobila stipendiju. No, to nije riješilo problem sa školarinom, a koja iznosi €13.700", govori Mirna.

Trenutno Mirna je nakon tri pokušaja apliciranja i jedna od devet studenata koji su primili stipendiju hrvatskog Ministarstva znanosti i obrazovanja te francuske vlade i Agencije za mobilnost. Umjesto da ju potpuno napusti nada, pred sami kraj odlučila je pokrenuti crowdfunding kampanju putem koje je zamolila ljude diljem svijeta da joj pomognu kako bi ostvarila svoje snove.

"Shvatila sam da ne mogu sama, a kako moja obitelj pripada najnižem socijalnom statusu u Hrvatskoj, ne mogu se osloniti na njihovu financijsku pomoć. Želim da vjerujete u mene koliko i ja sama u sebe vjerujem. Planiram pokrenuti projekt koji će pomoći mnogima, a kombiniram funkcionalnost, estetiku i medicinu te želim da bude potpuno Made in Croatia. Želim pomoći umirućoj tekstilnoj industriji u Hrvatskoj. No, za takvo što trebam izvrsno obrazovanje. A sada kada sam tek jedna od sedam, želim uhvatiti tu priliku objeručke i ne puštati je!", dodaje Mirna.

Posjetite Crowdfunding stranicu i pomozite Mirni!

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset