Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Deložacija, gužva na Plesu, ukidanje filozofije na Hrvatskim studijima – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

Stanka u Saboru

Deložacija, gužva na Plesu, ukidanje filozofije na Hrvatskim studijima

Srijeda, 15. ožujka 2017.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida upozorio je u Saboru na današnju deložaciju u Rijeci. 

Zbog duga za režije od dvije tisuće kuna, gospođa je ostala bez doma. Upitao je kad će izmjene ovršnog zakona doći u drugo čitanje. 

"Održite obećanje koje ste dali svojim biračima i vi kao Most i premijer Plenković u predizbornoj kampanji ako neće vi, mi ćemo, napast ćemo zakon amandmanima. Hvala vam", rekla je Ivan Vilibor Sinčić. 

HNS-ov Goran Beus Richembergh pobunio se jer se pristup zračnoj luci na Plesu miče prema Domovinskom mostu, a Velikoj Gorici se blokira pristup prema aerodromu. 

"Tako način se dovodi u opasnost uništenje svih naših turističkih kapaciteta, nikome se više neće isplatiti ostati noćiti ili biti smješten u Velikoj Gorici jer do nje će kolnim putem biti oko 9 kilometara, a paralelna s tim postoje mnogi drugi smještajni kapaciteti u istom radijusu samo s druge strane Save", rekao je Goran Beus Richembergh. 

SDP-ov Bojan Glavašević zatražio je stanku zbog ukidanja studija filozofije na Hrvatskim studijima. Točnije zato što je Senat ukinuo upisne kvote za taj studij. Prema objašnjenju rektora Borasa razlog je besperspektivnost studija iako je na njemu rade neki od najcitiranijih znanstvenih, a studij je bolje ocijenjen od druga dva u Zagrebu. Glavašević pita je li razlog taj su profesori HS-a prijavili ministra Pavu Barišića za plagiranje.

"Hrvatska znanost i visoko obrazovanje u Republici Hrvatskoj nemaju perspektive pored svojih grobara, pored Pave Barišića, pored rektora Borasa, prorektora Čovića, isto filozofa koji jako dobro zna o čemu je ovdje riječ. Hrvatska, jako sam tužan što to moram reći s ovoga mjesta, nije zemlja znanja, na ovaj način Hrvatska to nikad neće ni biti", rekao je Bojan Glavašević. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset