Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Davor Bernardić u utrci za predsjednika SDP-a i gradonačelnika Zagreba – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Predsjednik zagrebačkog ogranka SDP-a

Davor Bernardić u utrci za predsjednika SDP-a i gradonačelnika Zagreba

Soundset | Utorak, 11. listopada 2016.

Politički apetiti porasli su predsjedniku zagrebačke organizacije SDP-a. Naime, Davor Bernardić je jedan od deset kandidata za predsjednika stranke. Isto tako, želi zavladati Zagrebom.

Bernardić je još krajem rujna predao je kandidaturu za predsjednika Socijaldemokratske partije Hrvatske, no to ne znači da odustaje od kandidature za gradonačelnika Zagreba:

"Dva puta sam uvjerljivo pobjeđivao na unutarstranačkim izborima i imam odgovornost i dužnost prema članovima i članicama SDP-a, spreman sam za kandidaturu i na Zagrebu ćemo pokazati kako se može i mora upravljati Hrvatskom."

Što se unutarstranačkih izbora tiče, Bernardić očekuje da će dobiti većinu glasova svih članova i plasirati se u drugi krug izbora. Ukratko je opisao svoj plan:

"Hrvatskoj je potrebno desetljeće socijaldemokracije. Dakle, desetljeće mira, stabilnosti i progresivnih politika i to je moj plan."

U utrci za Milanovićevog nasljednika su Ranko Ostojić, Tonino Picula, Orsat Miljenić, Domagoj Hajduković, Vesna Škulić, Gordana Sobol, Karolina Leaković, Kristijan Mohorović, Dušan Polovina i već spomenuti Davor Bernardić. Prvi krug izbora trebao bi se održati 19. studenog i to po načelu "jedan član, jedan glas". 

Ukoliko nitko od njih ne osvoji u prvom krugu natpolovičnu većinu, u drugom krugu koji će se održati 26. studenog birat će se između dva kandidata s najviše osvojenih glasova. Svi kandidati do 31. listopada moraju skupiti najmanje 1000 potpisa kako bi im kandidature bile valjane. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset