Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Cvijet za Cvjetni – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Inicijativa SDP-ovog Foruma mladih

Cvijet za Cvjetni

Ivona Lenard | Srijeda, 23. studenog 2016.

Komunalni redari naredili su u srijedu cvjećarima da maknu svoje aranžmane s javne površine oko njihovih kućica. Tim povodom, Forum mladih SDP-a dijelio je građanima cvijeće u znak podrške cvjećarima kojima gradonačelnik Milan Bandić želi zabraniti postavljanje cvijeća na trgu.   

SDP-ov gradski zastupnik Dominik Etlinger istaknuo je kako su cvijeće i cvjećari simbol Cvjetnog trga te se osvrnuo na gradonačelnikovo licemjerje.

"Ne treba na slabijima bildati mišiće, nego jednostavno nekad treba pokazati zube i jačima. S jedne strane gradonačelniku smetaju cvjećari, a s druge strane glomazne terase koje se postavljaju ne smetaju koje zaklanjaju put prolaznicima, tako da smo se odlučili podržati cvjećare i podijeliti cvijet za Cvjetni", rekao je SDP-ov zastupnik Dominik Etlinger i nadodao kako je Zagreb grad privilegiranih pojedinaca. 

Etlinger smatra kako su gradu potrebna cjelovita rješenja koja neće naškoditi malim ljudima. Također, prokomentirao je i radove na Britancu i u Gajevoj zaključivši kako je do prekoračenja rokova radova došlo samo zbog nedostatka političke volje. 

Sara Medved iz Foruma mladih smatra da cvijeće ne smeta prolaznicima na Cvjetnom te da se cvjećari ne smije omalovažavati u korist ugostitelja. "Nepotrebno ih je stavljati u okvire njihovih kućica koje su već sada izrazito malene, a pogotovo za vrijeme Božića kada dolaze i drugi cvjetni aranžmani kada je to potrebno izložiti", rekla je Medved i nadodala kako je potrebno njegovati tradiciju prodaje cvijeća na Cvjetnom. 

Građani su organizirali prosvjed na Facebooku Cvijet za Cvjetni koji počinje danas u 16 sati, a trajat će do otprilike 19 sati. Pozivaju se građani da cvijećem zatrpaju prostor Cvjetnog trga uz moto: "Želimo Cvjetni trg pun cvijeća, a ne terasa."  

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset