Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Čilić i Delbonis otvaraju finale – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Davis Cup

Čilić i Delbonis otvaraju finale

Ivona Lenard | Četvrtak, 24. studenog 2016.

Bliži se najveći sportski događaj u ovoj godini. Finale Davis Cupa otvaraju Marin Čilić i Federico Delbonis sutra u 14 sati, nakon čega igraju povratnik Ivo Karlović i Juan Martin Del Porto. 

Subota će biti rezervirana za dvoboj parova, u kojem će Hrvatsku predstavljati Ivan Dodig i Franko Škugor, a Argentinu Leonardo Mayer i Guido Pella. Franka Škugora je izbornik Krajan odabrao u zadnji tren kao zamjenu za ozlijeđenog Bornu Ćorića. Zadnji dan finala pojedinačne mečeve igraju Čilić s Del Potrom i Karlović s Delbonisom. Pobjednik Davis Cupa postat će reprezentacija koja prva ostvari tri boda.

"Meni se dopada ovaj izbor. U prvom meču Marin ima priliku osvojiti prvi bod, u drugom meču Ivo ima priliku osvojiti drugi bod ili dobro izmoriti Juana Martina Del Portu i u parovima možemo osvojiti drugi ili treći bod, dakle dopada mi se izbor", prokomentirao je ždrijeb predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković

U zagrebačkoj Areni ovaj će dvoboj za naslov pobjednika Svjetskog kupa pratiti gotovo 16 000 ljudi, među kojima će biti i puno Argentinaca. 


"Njihovi navijači bili su spremni prijeći toliki put da dođu ovdje u Hrvatsku da podrže ovu ekipu i sami pokazatelj je to da je stvarno ogroman interes i da je veliki ulog za pobjedu", izjavio je Marin Čilić.

Na izvlačenju parova za finale bio je i gradonačelnik Milan Bandić, koji je naglasio kako je ovo najveći sportski događaj ove godine u Hrvatskoj. "Želim dobar vjetar našim igračima i da drugi put osvojimo Davis Cup nakon '95 godine i Bratislave, zašto ne bi bio Zagreb 2016. zlatnim slovima upisan u povijest hrvatskog tenisa", izjavio je Bandić, nesvjestan da je promašio vrijeme osvajanja Davis Cupa u Bratislavi za deset godina. 

Hrvatska je osvojila Davis Cup 2005. godine, dok je Argentina četiri puta propustila priliku za osvajanjem prvog mjesta. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset