Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Centar za kulturu i film: "Kinoteka nije dio tajnog plana" – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Reakcije na Daj mi kino 2

Centar za kulturu i film: "Kinoteka nije dio tajnog plana"

Petak, 14. travnja 2017.

Kino Kinoteka spominje u direktnoj vezi s kinom Tuškanac, i to u izrazito negativnom kontekstu stoga je Centar za kulturu i film August Cesarca odlučio reagirati. 

"Većina tekstova i izjava govornika ne navodi izvore već se koriste nagađanja odnosno konstrukcije poput “čini se”, misli se”, “čita se”, a bez da se dala prilika da se Kinoteka predstavi javnosti. Također se komentira program kina koji još nije objavljen i daju negativne ocjene o radu kina koje još nije otvoreno te se i nakon što se Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport očitovao o sudbini kina Tuškanac putem priopćenja nastavlja s plasmanom teza da je Kinoteka dio tajnog plana da se kina Tuškanac i Europa zatvore", stoji u priopćenju Centra za kulturu i film. 

"Kinoteka se nepravedno našla na meti napada kina Tuškanac direktno ju se proziva za gotovo identičan kinotečni program kinu Tuškanac” te neinformiranost o radu kina Tuškanac u posljednjih 13 godina”. Znače li ovi neargumentirani napadi da nije poželjno da se otvaraju nova nezavisna kina u gradu i da postoji monopol nad prikazivanjem određenih filmskih naslova?", istaknuli su iz Centra te dodali

"Ponosni smo na kino Tuškanac i na činjenicu da Grad Zagreb ima kina koja prikazuju vrhunske naslove, no isto tako smo sigurni da u gradu koji na svojih gotovo milijun stanovnika ima pet digitaliziranih nezavisnih kina postoji prostor za još jedno kino. Isto tako bismo bili ponosni da se broj kina u Gradu Zagrebu nastavi povećavati, da se revitaliziraju stare kino-dvorane i otvaraju nova mjesta koja će obogatiti filmsku ponudu grada", poručili su.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset