Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Bandić povukao prijedlog o obnovi fasada – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.04.2018.

Gradska skupština

Bandić povukao prijedlog o obnovi fasada

Četvrtak, 16. veljače 2017.

Nakon današnjeg zasjedanja u zagrebačkoj Skupštini Milan Bandić odlučio je povući svoje prijedloge o obnovi fasada najmu dodatne zgrade za školu u Vrbanima zbog nezadovoljstva oporbe i dorade prijedloga. 

Prijedlog obnove pročelja stambenih zgrada povukao prvu točku s dnevnog reda, a riječ je o prijedlogu odluke o uvjetima, načinu i kriterijima sufinanciranja fasada.

"Do danas je stiglo više od 1.100 zahtjeva za sufinanciranje, a očekujemo da će se ukupno prijaviti 70.000 stanova, odnosno oko 85.000  ljudi", pobrojao je Bandić, koji je od sufinanciranja za koje bi tijekom iduće četiri godine trebalo osigurati i više od 350 milijuna kuna, morao odustati jer se podršci nije mogao nadati s obzirom na to da su zastupnici, uključujući i HDZ, ranije isticali da aktualan prijedlog nije dobar i da treba barem doradu. 

Dodatna zgrada za školu u Vrbanima trebala je potaknuti zanimljivu raspravu na Aktualnom satu, međutim Bandić je skinuo i tu točku skinuo s dnevnog reda. Bandićeva zamjenica Vesna Kusin rekla je "Odlučili smo dotjerati prijedlog". 

Prijedlog za iznajmljivanje dodatne zgrade za Osnovnu školu Alojzija Stepinca je sporan jer bi građani Zagreba privatnoj firmi Zagrebgradnja mjesečno plaćati više od 193.000 kuna za najam privatnog prostora da bi učenici i učenice nižih razreda mogli pohađati nastavu jer u novoj školi nema mjesta za sve đake. Premda je prije četiri godine  izgrađena potpuno nova škola upravo da bi rasteretila staru, a za koju će kredit težak 800.000 kuna mjesečno trebati također otplaćivati još sedam godina. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset