Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 AUDIO Andrea Barišin: Izbjegavati boravak na suncu u razdoblju od 10 do 17 sati – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

24.06.2018.

MIŠČAFL

AUDIO Andrea Barišin: Izbjegavati boravak na suncu u razdoblju od 10 do 17 sati

Ana Dukić | Utorak, 27. lipnja 2017.

Poslušaj

00:00min

U emisiji "Miščafl" gostovala je dr. Andrea Barišin iz službe za zdravstvenu ekologiju pri Zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, a s njom smo razgovarali o zaštiti zdravlja tijekom toplinskih udara. 

Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar prošli je tjedan uputio upozorenje građana od umjerenog toplinskog udara. Što možemo očekivati od takvih vremenskih prilika, a što od onih opasnijih?

"To upozorenje zapravo dolazi od Državno hidrometeorološkog zavoda koji onda obavještava Ministarstvo zdravlja i zavode za javno zdravstvo koji onda upućuju upozorenje preporuke prema građanima. U ovom prvom toplinskom valu koji nas je zadesio ovih dana najveći se zapravo očekuje ovu subotu i nedjelju s alarmom od vrlo velike opasnosti..."

Koji su savjeti prema građanima?

"Mi savjetujemo da se izbjegava boravak na direktnom suncu u razdoblju od 10 do 17 sati, pokušati tijekom odmora potražiti hladovinu..."

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset