Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Američka akademija za forenzične znanosti primila Hrvatsku – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.04.2018.

Povijesna odluka

Američka akademija za forenzične znanosti primila Hrvatsku

Srijeda, 15. veljače 2017.

Upravni odbor Američke akademije za forenzične znanosti (AAFS) na prijedlog John Gerns-a, predsjednika AAFS, nakon višegodišnje evaluacije, u svoje je redove kao pridruženog člana primio Međunarodno društvo primijenjenih bioloških znanosti (ISABS), sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, kojom predsjedava Dragan Primorac. 

“Nakon višegodišnje suradnje s ISABS-om i izvrsnog rada prof.dr. Primorca kojem sam osobno svjedočio, s posebnim zadovoljstvom pozdravljam odluku o izglasavanju ISABS-a za suradnju instituciju Američke akademije za forenzične znanosti, a o važnosti toga čina govori podatak da se ovakva odluka donijela samo dva puta od osnivanja Akademije”, rekao je John Gerns.

Odluka je donesena jednoglasno.

"Najtoplije zahvaljujem Upravnom odboru Američke akademije za forenzične znanosti i osobno predsjedniku Gernsu na golemoj potpori koju su nam iskazali te na ovoj odluci koja je za nas povijesna jer smo ušli u obitelj najuglednije svjetske forenzične institucije što za Republiku Hrvatsku predstavlja strateško pozicioniranje, ali otvara potpuno nove mogućnosti vezane uz pitanje borbe protiv kriminala i jačanja nacionalne sigurnosti, posebice kroz suradnju sa SAD-om”, rekao je Dragan Primorac. 

John Gerns i Dragan Primorac, nedavno su boravili u Republici Hrvatskoj i tom prilikom su se susreli s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, glavnim državnim odvjetnikom RH Dinkom Cvitanom. Tom prilikom gospodin Gerns se posebno zanimao o zajedničkim projektima iz područja forenzičkih znanosti i kriminalistike u kojima sudjeluju hrvatske i američke oružane snage te o suradnji u borbi protiv organiziranog kriminala. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset