Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 WikiLeaks: CIA vas špijunira preko WhatsApp-a, telefona... – Svijet i EU – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Nove optužbe

WikiLeaks: CIA vas špijunira preko WhatsApp-a, telefona...

Srijeda, 08. ožujka 2017.

WikiLeaks je objavio tisuće dokumenata u kojima su otkriveni detalji kako CIA prisluškuje putem smartphonea i pametnih televizora. 

Objava Wikileaksa sadrži 7818 web-stranica i 943 privitka i to je tek prvi dio ogromne zbirke dokumenata. Ako se objavljeni podaci pokažu točnima, bit će to i težak udarac tehnološkom svijetu.

WikiLeaks tvrdi da je CIA pronašla način kako zaobići enkripcijske kodova na WhatsAppu, Telegramu i Signalu te hakeri mogu prodrijeti u Androide i prikupiti tekstualne, zvučen i videozapise prije nego budu šifrirane. 

Izvor preko kojeg se došlo do ovih dokumenata nije imenovan, a u Wikileaksu kažu kako su dokumenti pod nazivom “Vault 7” cirkulirali između bivših hakera u službi vlade na neovlašten način.

Navedeni dokumenti otkrivaju visoko tajne i u nekim slučajevima, egzotične hakerske programe. Jedan od njih "Weeping Angel" (Plačući Anđeo) koristi Samsungove "pametne" televizore kao pritajene uređaje za prisluškivanje, čak i dok su isključeni, kažu u WikiLeaksu. Naime, agencijski hakeri pronašli su način kako ubaciti virus u te televizore, koji zauzvrat snimaju sve razgovore u prostoriji i pohranjuju ih direktno na tajni CIA-in server.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset