Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 VIDEO i FOTO U središtu Moskve likvidiran Putinov glavni politički protivnik – Svijet i EU – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.06.2018.

Četiri metka u leđa

VIDEO i FOTO U središtu Moskve likvidiran Putinov glavni politički protivnik

M.Š. / Soundset | Subota, 28. veljače 2015.

Ruski oporbeni političar, bivši zamjenik predsjednika vlade Boris Nemcov ubijen je u petak kasno na večer iz vatrenog oružja u središtu Moskve, objavile su ruske vlasti.

Prema priopćenju ruske vlade, Nemcov je ubijen s četiri hica iz vatrenog oružja.

"Na Borisa Nemcova pucano je četiri puta u središtu Moskve na Vasiljevski spusku. Istražitelji su na mjestu", objavila je agencija Tass prenoseći policijske informacije.

Policija je također objavila da je ubojstvu svjedočilo više osoba.

Izvor iz pravosudnih krugova rekao je za agenciju Interfax da je na Nemcova pucano iz bijelog automobila koji se nakon toga brzo udaljio s mjesta zločina.

Nemcovljev kolega također je potvrdio njegovu smrt.

"Na žalost, u ovom trenutku gledam u tijelo Nemcova na Zamoskvoretskome mostu (blizu Vasiljevski spuska)", rekao je jedan njegov rođak. "Vidim tijelo i mnogo policije", dodao je.

Boris Jefimovič Nemcov, 56-godišnji ruski političar, godinama je bio jedan od čelnika liberalne stranke Savez pravih snaga. Početkom 90-ih godina bio je guverner pokrajine Nižni Novgorod, a 1997. i 1998. za vrijeme ruskog predsjednika Borisa Jelcina bio je zamjenik predsjednika vlade.

Nemcov govorio da ga Putin želi ubiti zbog Ukrajine?

Ubojstvo Nemcova dogodilo se dva dana prije prosvjednog skupa oporbe protiv politike Kremlja najavljenog za nedjelju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je žaljenje zbog ubojstva oporbenog političara Borisa Nemcova, koji je u petak kasno na večer ubijen usred Moskve u neposrednoj blizini Kremlja, a Sjedinjene Države su zatražile hitnu istragu zločina.

Nemcov je navodno govorio kako Putin želi njegovu smrt zbog njegova protivljenja ulozi Rusije u ratu u Ukrajini. Cilj nedjeljnog oporbenog skupa u Moskvi trebao je biti prosvjed zbog rata u Ukrajini.

Putinov glasnogovornik Dmitri Peskov rekao je ruskim novinskim agencijama da je predsjednik izrazio sućut obitelji ubijenoga i naredio sigurnosnim službama da istraže slučaj. Putin je, prema Peskovljevim riječima, zločin nazvao "brutalnim ubojstvom".

Američki predsjednik Barack Obama također je spomenuo izraz "brutalno ubojstvo" izražavajući žaljenje zbog zločina, objavilo je američko vijeće nacionalne sigurnosti na Twitteru.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset