Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Tropska oluja Harvey potopila Houston – Svijet i EU – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

Katastrofalne posljedice

Tropska oluja Harvey potopila Houston

Ana Dukić | Ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.

Tropska oluja Harvey opustošila je teksašku obalu i usmrtila najmanje pet osoba, prenosi RTL .

Međutim, strahuje se da broj žrtva nije konačan jer se gotovo 40 osoba vode kao nestale. Riječ je o najsnažnijoj oluji u posljednjih 50 godina, a gradonačelnik Houstona Sylvester Turner izvijestio je da je angažirao još 40 čamaca za spašavanje stanovnika iz poplavljenih kuća.

Nakon olujnog vjetra koji je nosio krovove i drveće, tu američku državu pogodila je kiša. Tri tisuće pripadnika Nacionalne garde i garde države Teksas stižu u pomoć Houstonu i okolnom okrugu da pomognu u otklanjanju posljedica katastrofalnih poplava izazvanih uraganom Harvey.

Guverner Teksasa Greg Abbott izjavio je da je 250 putova neprohodno u državi Teksas. Stanje je teško, a bit će još gore, a šteta će se računati u milijardama dolara", izjavio je teksaški guverner. Opasnosti od poplava potrajat će još četiri do pet dana. Više od tisuću ljudi u Houstonu i okolini evakuirano je iz kritičnih situacija.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset