Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Slovenski premijer sazvao državni i stranački vrh – Svijet i EU – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

Pitanje arbitraže

Slovenski premijer sazvao državni i stranački vrh

Ana Dukić | Srijeda, 05. srpnja 2017.

Slovenski premijer Miro Cerar sazvao je državni i stranački vrh kako bi osigurao jedinstvo svih političkih čimbenika u gledanju na arbitražnu presudu, prenosi HRT . 

Poziv na zatvoren sastanak uputio je nakon izjave Europske komisije kako očekuju da Hrvatska i Slovenija provedu arbitražnu presudu. Na sastanak su pozvani predsjednici svih političkih stranaka, predsjednik parlamenta, a dolazak je potvrdio i predsjednik države Borut Pahor.

"Dobili smo više od onoga čemu smo se nadali, a to je konkretan poziv da se presuda implementira. To je za Sloveniju odlično. Stekli smo snažnu međunarodnu potporu i oslonac da će se presuda izvršiti", rekla je Dominika Švarc Pipan slovenska stručnjakinja za međunarodno pravo. 

Prema nekim izvorima, Miro Cerar želio već danas osigurati političku potporu svih stranaka u parlamentu za stajalište da je Slovenija zadovoljna arbitražnom presudom i da će je provesti bez obzira na stav hrvatske vlade.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset