Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Sjeverna Koreja prijeti napadom na SAD – Svijet i EU – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.02.2018.

Nuklearni napad

Sjeverna Koreja prijeti napadom na SAD

Ana Dukić | Srijeda, 26. srpnja 2017.

Sjeverna Koreja je zaprijetila napadom na sjedište Sjedinjenih Američkih Država ako Washington pokuša svrgnuti sjevernokorejski režim. 

"Usudi li se SAD pokazati i najmanji znak pokušaja micanja našeg vrhovnog vođe, izvest ćemo nemilosrdan napad na srce SAD-a našim snažnim nuklearnim udarom, koji je s vremenom ojačao", izjava je glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova u Pyongyangu. 

U vijesti se navode opaske glavnog čovjeka američke CIA-e Mikea Pompea, koji je prošlog tjedna aludirao na svrgavanje komunističkog režima. Pompeo je tada izjavio da je najvažnije što SAD može napraviti jest "odvojiti nuklearni kapacitet od onoga tko bi mogao imati namjeru koristiti ga."

KCNA je citirala izjavu Ministra vanjskih poslova koji je ocijenio da je Pompeo u svom istupu "prešao granicu te jasno dao do znanja kako je cilj Trumpove administracije ... svrgavanje režima."

Nuklearni pokusi koje je Sjeverna Koreja izvela od početka godine pojačala je napetosti u regiji i na Korejskom poluotoku.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset