Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Sastanak o migracijskoj politici – Svijet i EU – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.04.2018.

Bruxelles

Sastanak o migracijskoj politici

Ana Dukić | Utorak, 28. ožujka 2017.

Ministri unutarnjih poslova Europske unije održali su u Bruxellesu sastanak o migracijskoj politici s naglaskom na mjere za vraćanje ilegalnih migranata. 

Kad su u pitanju azilanti iz Italije i Grčke, Hrvatska još nije ispunila kvote koje je Komisija odredila. Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić poručuje: za to nismo krivi.

"Jednostavno ne možemo dobiti ljude koji žele doći u Hrvatsku, jednostavno su takve okolnosti. Mi sve svoje obveze koje proizlaze iz mehanizama premještanja i preseljenja smo spremni provesti i napravili smo sve predradnje da to napravimo. Također, i ove što proizlaze iz Dublinskih obaveza. Međutim, ljudi jednostavno ne žele doći u Hrvatsku", rekao je Vlaho Orepić. 

Hrvatska bi iz programa preseljenja i premještanja, usvojenih na razini iz EU-a, trebala primiti oko 1500 ljudi, a dosad ih je, prema podacima iz veljače, stiglo tek dvadesetak. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset