Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 SAD krstarećim raketama napao zračnu bazu u Siriji – Svijet i EU – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

59 raketa

SAD krstarećim raketama napao zračnu bazu u Siriji

Petak, 07. travnja 2017.

SAD je krstarećim raketama napao zračnu bazu u Siriji kao odgovor na kemijski napad na pobunjenički grad, prenose agencije. 

Pentagon je objavio da je 59 raketa Tomahawk ispaljeno u noći s četvrtka na petak iz razarača na istoku Sredozemlja. Predsjednik Donald Trump rekao je u televizijskom obraćanju naciji da je iz te baze pokrenut kemijski napad. 

"Večeras sam naredio napad na vojnu zračnu bazu u Siriji iz koje je počeo kemijski napad. Nema nikakve sumnje da je Sirija upotrijebila zabranjeno kemijsko oružje", rekao je Donald Trump. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin smatra da je SAD napadom krstarećim projektilima na sirijsku zračnu bazu izveo " agresiju na suverenu državu", prekršio je međunarodne zakone i ozbiljno naštetio američko-ruskim odnosima, prenose izjavu Kremlja ruske novinske agencije. Moskva ističe da bi napad mogao ugroziti borbu protiv terorizma te zahtijevaju hitan sastanak Vijeća sigurnosti.

Američku vojnu operaciju osudio je i Iran, a podržali su Turska, Velika Britanija i Francuska. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset