Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Islamska država zaprijetila Španjolskoj – Svijet i EU – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

Novi napadi

Islamska država zaprijetila Španjolskoj

Ana Dukić | Petak, 25. kolovoza 2017.

Islamska država zaprijetila Španjolskoj novim napadima ako ne prekinu borbu protiv nje, prenosi HRT .

Teroristi su poručili građanima da mogu očekivati nove scene poput onih u kojima je ubijeno 15 prolaznika, a više od 120 ozlijeđeno ako ne prestanu s borbom protiv terorizma.

U video isječku u trajanju od oko 2 minute koji se dijelio putem društvenih mreža, prikazane su snimke panike i straha iz Barcelone, a dvojica pripadnika IS-a prijete Španjolcima.

"Islamska Država više nema granica, provest će džihad ondje gdje se nalazite, nadam se da će Alah biti zadovoljan s vama", govori pripadnik s bradom i crnom kapom na glavi dok u pozadini vijori crna zastava. Čuje se glazba na francuskom jeziku.

Drugi pripadnik, lica zamaskirana crnom fantomkom s automatskom puškom preko ramena, ističe: "Neka Alah prihvati volju naše braće u Barceloni". "Ostavite se ovog rata protiv nas, otiđi iz njega kršćanine, jer će u protivnom naša borba protiv vas ići do kraja svijeta, uvijek. Nikada vas nećemo ostaviti mirnima. Nikada", govori i prijeti prstom.

"Španjolski kršćani, ne zaboravite prolivenu krv muslimana tijekom španjolske inkvizicije", rekao je pripadnik s bradom. "Osvetit ćemo se za vaše ubijanje. A i zbog onoga što sada radite protiv Islamske države. Uz dopuštenje Alaha, Al-Andalus će opet biti ono što je bio. Zemlja kalifata".

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset