Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Berlin: Kamionom se zaletio u posjetitelje božićnog sajma – Svijet i EU – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

teroristički napad?

Berlin: Kamionom se zaletio u posjetitelje božićnog sajma

Davor Rendulić | Utorak, 20. prosinca 2016.

Najmanje 12 ljudi je poginulo, a 50 je ozljeđeno nakon što se na ljude okupljene na velikom božićnom sajmu u središtu Berlinu zaletio kamion. 

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere odbio je napad u Berlinu nazvati "terorističkim napadom", ali naglasio je da "mnogo toga upućuje u tom smjeru".

"Želimo biti vrlo, vrlo oprezni, i raditi na temelju rezultata istrage, a ne prema spekulacijama dok se situacija ne razjasni "

Vozač je pobjegao, ali je nakon nepunih sat vremena uhićen. Radi se o 23 godišnjem Navedu B., izbjeglici iz Pakistana, piše Die Welt, koji je stigao u Njemačku u veljači preko balkanske migrantske rute. Policija incident tretira kao ciljani napad na božićnom sajmu. Svjedok događaja izjavio je za CNN da je kamion bez znakova usporavanja udario u štandove sajma i da se kretao brzinom od oko 80 kilometara na sat.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset