Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 DIPLOMA: Marš za znanost – Soundset Danas – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

AKTIVNOSTI NA SVEUČILIŠTU

DIPLOMA: Marš za znanost

Utorak, 25. travnja 2017.

U povodu Dana planeta Zemlje, prošle je subote diljem svijeta održan "Marš za znanost", a za znanost se marširalo i u naša tri grada - Zagrebu, Splitu i Rijeci. 

Oko 500 sudionika marša u Zagrebu okupilo se kod spomenika Nikoli Tesli u Preradovićevoj ulici, a sve je završilo na Zrinjevcu gdje su studenti Hrvatskih studija, Filozofskoga fakulteta i Tehničkoga veleučilišta iz Zagreba zajednički čitali poruke.

Potporu održavanju marša za znanost dali su, među ostalima, znanstvenici Ivan Đikić i Ivica Puljak, te bivši voditelj Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme Boris Jokić, koji je kratko poručio - Ako danas za išta vrijedi marširati onda su to znanost i obrazovanje koji su u našoj zemlji podcijenjeni.  

Do subote se u 23 hrvatska grada, pa tako i u našem Zagrebu, održava 15. Festival znanosti, kojemu je cilj popularizirati rad znanstvene zajednice i znanosti općenito te potaknuti dijalog između znanstvenika i javnosti.  

Marijana Mikulić vas svaki petak izvještava o aktivnostima vezanim uz Sveučilište u Zagrebu te se bavi temama iz akademske zajednice. 

Budite petkom u 13:50 uz Soundset! 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset