Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Županijski proračun 200 milijuna kuna veći od prošlogodišnjeg! – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

27.04.2018.

31 GLAS "ZA", 4 "PROTIV"

Županijski proračun 200 milijuna kuna veći od prošlogodišnjeg!

Utorak, 20. prosinca 2016.

Po zadnji put ove godine sastali su se članovi županijske skupštine. 

Nakon aktualnog sata u utorak, 20. prosinca raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima, a ono najvažnije, pitanje mjesta novog dopredsjednika skupštine riješeno je tako da je većinom glasova na tu funkciju izabran HSS-ov Željko Kočijašević, inače načelnik Općine Staro Petrovo Selo.

Usvojen je i proračun Brodsko-posavske županije s 31 glasom "za" i četiri "protiv" koji je veći za gotovo 200 milijuna kuna od prošle godine, odnosno iznosi ukupno 618.457.189,82 kuna.

"Po Zakonu smo morali preuzeti vlastite prihode, zatim prihode od HZZO-a i namjenske prihode, pored decentraliziranih funkcija, od zdravstvenih ustanova. I naravno da smo iskazali bojazan, zato što u sučaju blokade neke od ustanova prijeti i blokada cijelog sustava županije. Stoga se i mi pitamo tko će u tom slučaju sanirati dugove bolnica", pojašnjava razloga većeg proračuna župan Danijel Marušić i dodaje kako regionalna uprava nema takve fiskalne kapacitete da sanira dugove bolnica.

"U tzv. sanaciji, pored što smo izgubili jednu zdravstvenu ustanovu, moram reći da su naše bolnice akumulirale još veći gubitak. S 33 milijun kuna su otišle u sanaciju, a sada je dug veći od 130 milijuna kuna. Bili smo kod ministra Kujundžića i na najboljem smo putu osiguravanja opstanka novogradiške bolnice. O dugovima ćemo još dugo morati razgovarati, ali na sreću postoji dobra volja u Ministarstvu", kaže Marušić. 

Za rješavanje jednog dijela dugova, zaključuje Marušić, bolnice će morati smanjiti određene troškove, ali u slučaju većih problema ili blokade županija će morati zatražiti pomoć države. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset