Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Video družina 'BezVizije' najbolja na 55. državnoj reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

U SISKU

Video družina 'BezVizije' najbolja na 55. državnoj reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Utorak, 03. listopada 2017.

Članovi video družine BezVizije, učenici Osnovne škole "Vladimir Nazor" s voditeljem Antom Karinom, u Sisku na 55. državnoj reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, jedine koja promovira dječje video i filmsko stvaralaštvo, predstavili su se s dokumentarnim filmom „Ramadan“. 

Vratili su se s osvojenim prvim mjestom stručnog žirija.

"Film je nastao 2016. godine na bordskoj tržnici gdje smo pronašli jednog Ramadana koji je i akter ovog filma, a koji je radio na tržnici, prodavao proizvode te imao životne želje i snove da donro živi i radi u Hrvatskoj. Završio je za automehaničara s odličnim uspjehom, prvi i drugi razred, a u tom filmu, odnosno i u stvarnosti, morao je otići u Njemačku jer je ovaj posao bio nestabilan i kratkog vijeka", kaže Mladen Damjanović iz Zajednice tehničke kulture Slavonski Brod pod kojom djeluje družina BezVizije. 

No, glavni razlog osvajanja nagrade je izvanredna montaža i kamera, te sve ono što čini ovaj 15-minutni film najboljim.

"Revija se održavala u prekrasnom gradu Sisku gdje smo imali prilike s učenicima razgledati ovaj stari grad, upoznali smo povijest ividjeli gdje se bitka pod Siskom održavala.  Grad je prelijep, bio je industrijski nekada, a upoznali smo i ljude iz drugih krajeva Hrvatske. Jedno divno prijateljstvo završilo je s tom nagradom koja nama predstavlja poticaj za dalje", ističe. 

Puno uspjeha želimo mladim filmskim stvarateljima iz video družine BezVizije, ali i njihovim mentorima na daljnjim poduhvatima.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset