Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Veleposlanica Slovenije u Hrvatskoj razgovarala s gradonačelnikom i županom o budućoj suradnji – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

USPJEŠAN NASTUPNI POSJET

Veleposlanica Slovenije u Hrvatskoj razgovarala s gradonačelnikom i županom o budućoj suradnji

Utorak, 14. ožujka 2017.

Veleposlanica Republike Slovenije u Hrvatskoj dr. Smiljana Knez boravila je u utorak, 14. ožujka u Slavonskom Brodu u sklopu radnog posjeta. 

Tim povodom sastala se s gradonačelnikom Mirkom Dusparom gdje su razgovarali o mogućnosti povećanja gospodarske i kulturne suradnje ove dvije zemlje, odnosno gradova Celje i Slavonski Brod koji su prijateljski gradovi.

"Rekla sam da će ove godine celjski sajam poduzetništva i obrta više pozornosti posvetiti Hrvatskoj, možda će biti i zemlja partner, čekamo još odluku hrvatske Vlade. U svakom slučaju tamo će biti puno mjesta za sistematičku prezentaciju. S druge strane čula sam kakve su mogućnosti Slavonskog Broda za još bolju suradnju sa Slovenijom, ali zaista me raduje da nekakav oblik suradnje već postoji. Želim svako dobro gradu Slavonskom Brodu u tom smjeru i ubuduće", rekla je veleposlanica. 

Gradonačelnik Duspara je zahvalio veleposlanici na posjetu i dobroj suradnji, pogotovo dva spomenuta grada.

"Imamo dobru suradnju i za sada je to na nivou kulturne razmjene i suradnji osnovnih škola. Naša djeca idu u Sloveniju na zimovanje, a školarci iz Slovenije dolaze na manifestaciju "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić". Suradnja se sigurno može proširiti, a ono što nas posebno interesira je gospodarska razina gdje smo razmijenili iskustva i mišljenja vezana uz ono što Grad Slavonski Brod može ponuditi kroz Đuru Đakovića, te gospodarske zone", istaknuo je Duspara. 

Uslijedio je i posjet Županijskoj gospodarskoj komori Slavonski Brod, a potom se veleposlanica sastala sa županom BPŽ Danijelom Marušićem. Razgovaralo se o gospodarskim mogućnostima, jačanja suradnje koja je već odlična na državnoj razini. Ona je prošle godine bila na razini 3,7 milijardi eura, godinu prije 3,2 milijarde eura. Veleposlanica je optimistična nakon posjeta i sastanka.

"Ima puno investicija i mislim da je u BPŽ više potencijala koji možda nisu iskorišteni. Razgovarali smo i o EU fondovima, te smo dijelili osjećaj kako je dobro da je suradnja do sada bila vrlo dobra", kaže. 

Suradnja između slovenske i hrvatske strane je iznimno dobra i u Bruxellesu gdje je župan Danijel Marušić član Odbora regija.

"Poglavito smo se dodirnuli mogućnosti zajedničkog nastupanja na europskim tržištima, ali kako je veleposlanica rekla, tu je i mogućnost posjete sajmovima, te mi je drago što je Slavonski Brod grad prijatelj s Celjem. Sigurno da postoje potencijali, na dobrom smo prometnom čvorištu te vjerujem da ćemo imati mogućnosti za još bolju suradnju", naglasio je župan.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset