Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Učilište Moneo predstavilo dosadašnje projekte, polaznike edukacija i najavilo nove aktivnosti – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

DAN OTVORENIH VRATA

Učilište Moneo predstavilo dosadašnje projekte, polaznike edukacija i najavilo nove aktivnosti

Utorak, 19. rujna 2017.

Učilište Moneo u sklopu Dana otvorenih vrata predstavilo je aktivnosti ove ustanove za obrazovanje odraslih u Brodsko-posavskoj županiji, a usmjereno prema obrazovanju za pripremu i provedbu EU fondova. 

Kako bi javnost što bolje informirali i upoznali s radom, odlučili su otvoriti vrata svojih učionica i ureda te predstaviti dosadašnje polaznike i njihova iskustva, rezultate, mogućnosti suradnje te prilike koje EU fondovi pružaju općinama, ustanovama, obrazovnim institucijama, poduzetnicima i poljoprivrednicima.

"Jednu generaciju smo već odškolovali, oni u jednom programu od 165 sati, koji se sastoji od praktičnih vježbi uglavnom, dobivaju znanja kako pripremiti projektni prijedlog, razviti projektnu ideju, prepoznati probleme u lokalnoj zajednici te što je ono što EU financira kroz svoje programe i natječaje", kaže v.d. ravnateljice Lidija Vukojević.

Do sada su provodili ili provode ili će provoditi dosta vrijedne projekte.

"Samo onih u kojima sam ja sudjelovala ima 17. Samo unazad dvije godine oni najrecentniji su Robo challenge u Tehničkoj školi vrijedan 2 i pol milijuna kuna, Stem genijalci u Gimnaziji Matija Mesić vrijedan 2 i pol milijuna kuna, trenutno provodimo u udruzi Eko brezna projekt Eko-eko volonterko vrijedan 1,2 milijuna kuna te za udrugu Regoč projekt od 600 tisuća kuna", ističe.

Svaka edukacija je dobra, pogotovo kada je u pitanju pisanje EU projekata jer Europska unija u svojim natječajima i kroz svoje fondove nudi dosta novca koj Hrvatska još slabo iskorištava, upravo zbog nedovoljno educiranog kadra.

"Trudimo se i nastojimo kroz programe uvesti sve što je aktualno, a tiče se praktičnih vještina. Predavači i ravnateljica imaju dosta iskustava u pisanju projekata i provedbi", kaže Tihomir Kovač, predavač suradnik Učilišta Moneo.

Slaven Mihić je iz prve generacije educiranih u učilištu te trenutno radi u LAG-u Slavonska ravnica.

"Već nakon prvog predavanja shvatio sam da ću iz ovoga nešto naučiti. Gospođa Lidija je bila izvrstan predavač gdje smo naučili sve od pisanja, pripreme, do realizacije i provedbe projekta. Najviše mi se svidio praktični dio", naglašava Slaven. 

Na Danu otvorenih vrata, osim rada učilišta predstavljeni su i natječaji Europskog socijalnog fonda u najavi te ovim putem pozivaju sve zainteresirane za nova znanja i specijalističke vještine da se jave u drugu generaciju polaznika edukacije koja počinje u listopadu.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset