Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 U saborsku proceduru odlazi Zakon o Sveučilištu u Slavonskom Brodu – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

ODLUKA VLADE RH

U saborsku proceduru odlazi Zakon o Sveučilištu u Slavonskom Brodu

Četvrtak, 17. rujna 2015.

Vlada Republike Hrvatske danas će uputiti u saborsku proceduru nacrt prijedloga Zakona o Sveučilištu u Slavonskom Brodu. 

Naime, upravo je osnivanje slavonskobrodskog sveučilišta jedna od točaka današnje sjednice Vlade, čime je ovaj postupak ušao u svoju završnu fazu.

Tijekom posljednjih godinu dana učinjeni su zaista veliki pomaci u osnivanju sveučilišta u Slavonskom Brodu, što ne bi bilo moguće bez dobre suradnje Grada Slavonskog Broda kako na razini lokalne zajednice tako i s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa.

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda također ovim putem izražava nadu kako će svi saborski zastupnici s područja V. izborne jedinice, bez obzira na političku pripadnost, podržati osnivanje sveučilišta u Slavonskom Brodu.

U pitanju osnivanja sveučilišta u Slavonskom Brodu nema mjesta politici, jer je riječ o inicijativi koja donosi bolju budućnost mladima. Prije svega značajno će se smanjiti trošak studiranja mladim ljudima, a mnogi od njih tako će po prvi puta dobiti mogućnost stjecanja visokog obrazovanja. Osnivanje sveučilišta donosi i gospodarski boljitak, a sam status sveučilišnog grada za Slavonski Brod je neprocjenjiv.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset