Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Svjetske umjetničke igre za temu odabrale Ivanu Brlić-Mažuranić i svijet bajki – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.05.2018.

OD 12. DO 20. KOLOVOZA

Svjetske umjetničke igre za temu odabrale Ivanu Brlić-Mažuranić i svijet bajki

Petak, 04. kolovoza 2017.

Uskoro u Slavonski Brod stiže više od 70 umjetnika iz 55 zemalja svijeta na Svjetske umjetničke igre koje će po prvi put biti održane u ovom gradu. 

Prošle godine domaćin je bila Podgorica, prije toga Bratislava, a prve su održane u Zagrebu, Ludbregu i Umagu.

"Našili smo na izvanredan prijem, ne samo u gradu, nego i svim ostalim ustanovama, čak i običnih ljudi s kojima razgovaramo. Ovo je prilika za građane da se upoznaju s dostignućima suvremene umjetnosti. Neki će biti prisutni, a neki su poslali svoje radove, to se odnosi na fotografe, keramičare, slikare i kipare. Naglašavamo da je sve otvoreno građanima, potpuno je besplatno i voljeli bi da što više građana dođe", rekao je Peter Weiss, osnivač Svjetskih umjetničkih igara.

 Sudjelovat će akademski i amaterski umjetnici, a pozvani su i oni lokalni koji će također obogatiti ovaj program. Svjetske umjetničke igre bit će organizirane na nekoliko lokacija, u Spomen domu Dragutina Tadijanovića, Centru mladih, svim galerijama, na korzu, platou KKD-a „Ivana Brlić Mažuranić“ i u Gradskoj knjižnici. Tematika igara je Ivana Brlić Mažuranić, ali i svijet bajki.

"Svako prijepodne imamo predavanja koja su uglavnom na engleskom jeziku i ona će biti interaktivna, zabavnog i edukativnog karaktera, te oni koji možda nemaju posebne interese za kulturu,  mogu doći jer će biti vrlo zanimljivo. Predavanja su 14., 15. i 18.8.", kaže Jasminka Paunović iz organizacije.

Bit će tu organizirani i razni koncerti, zabavni sadržaji i još puno toga što možete vidjeti na njihovim službenim web stranicama wagames.org.

"Pokriveno je oko 15 grana umjetnosti, to su film, fotografija, slikarstvo, kiparstvo, glazba, predstave, modne revije što je novitet, a lijepo je za naglasiti da su ovo prve igre gdje će biti dječja izložba. Naši osnovnoškolci imat će izložbu svojih radova koji se temelje na liku i djelu Ivane Brlić-Mažuranić, a ti radovi će obići cijeli svijet", rekla je Tea Tomas, dogradonačelnica Slavonskog Broda.

Sve zemlje koje imaju sjedište Svjetskih umjetničkih igara imat će izložbu radova brodskih osnovnoškolaca. Program igara bit će održan od 12. do 20. kolovoza tijekom cijeloga dana.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset