Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Gimnazija 'Matija Mesić' predstavila najuspješnije učenike i otvorila novu računalnu učionicu – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

USPJESI GIMNAZIJALACA

Gimnazija 'Matija Mesić' predstavila najuspješnije učenike i otvorila novu računalnu učionicu

Utorak, 26. rujna 2017.

Gimnazija Matija Mesić organizirala je susret s državnim prvacima i osvajačima medalja na olimpijadama, te novinarima Otrovnog pera. 

Borna Šimić, učenik 3. h razreda osvojio je 1. mjesto na  državnom natjecanju iz informatike u Primoštenu, srebrnu medalju na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi u Tajlandu, te broncu na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu.

"Najviše sam zaintereesiran za matematiku i kemiju, te planiram to i studirati. Kad se pripremam za natjecanje čitam razne radove, članke po internetu, pručavam područja matematike i kemije, što ne radim za ostale predmete. Pokušavam napredovati u tom polju koliko god mogu dok sam još u srednjoj školi", kaže. 

Sjajan uspjeh postigao je i Ivan Tečer, učenik 4. g razreda koji je osvojio prva mjesta na Državnom natjecanju iz biologije u Vinkovcima te Državnom natjecanju hrvatskog jezika u Šibeniku. Tu je i Igor Kladarić, učenik istog 4. g razreda koji je dobio posebno priznanje za  najbolje riješen teorijski zadatak  na Europskoj olimpijadi iz  Fizike u Estoniji, brončanu medalju na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi u Indoneziji te 1. mjesto na Državnom natjecanju iz fizike u Vinkovcima,

"FER mi je jedna od opcija bila za dalje i između toga i fizike na PMF-u, odabrao sam FER jer mi se čini kao bolja mogućnost za budućnost. U gimnaziji sam proveo lijepe četiri godine te mi je drago što škola ide prema naprijed, pogotovo s novim praktikumom", rekao je Igor. 

Kako je istaknuo novi ravnatelj gimnazije Zlatko Markovinović, ponosan je, kao i svi mentori i profesori na ove učenike i njihove radove zbog kojih je ova ustanova jedna od najboljih u Hrvatskoj po natjecanjima.

"Iz ove ustanove iznosite ono što je lijepo, a ono što je lijepo su uspjesi naše djece, ali i rad profesora. Ono što nas posebno raduje su naši maturanti koji uspisuju fakultete koje žele, odnosno svoje prve izbore", rekao je ravnatelj prilikom obraćanja učenicima i novinarima.

Predstavljeno je i Otrovno pero, časopis koji je pobijedio na velikom natječaju jednog dnevnog lista za najbolji školski list. Prije susreta s medijima, Europe Direct Informacijski centar Slavonski Brod proglasio je i dodijelio nagradne najuspješnijim sudionicima u pisanju sastava na temu jezične raznolikosti povodom Europskog dana jezika. Najbolji je Emanuel Narančić iz Srednje medicinske škole, drugi je Filip Aračić iz  Gimnazije Matija Mesić, a treće mjesto su podijelili Slavica Perić iz gimnazije i Lorena Pavlica iz Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška. Nakon dodjele nagrada održan je kviz za učenike Gimnazije u programu Kahoot. Najuspješnijim ekipama također su uručene prigodne nagrade. 

U Gimnaziji „Matija Mesić“ otvorena je u utorak, 26. rujna i nova računalna učionica koji će puno pomoći učenicima u razvoju. Gimnazija je poznata po STEM području i učenici godinama unazad 15 i 20 godina postižu odlične rezultate, bez obzira na opremu. "Donedavno smo imali Windowse XP u praktikumu, sada je to desetka. Nismo željeli kupiti najskuplja računala koja će za tri godine biti izvan mode. Htjeli smo odabrati zlatnu sredinu, da ne bude preskupo, a da prati bar tri godine trendove u informatičkoj indusstriji. Ova računala, zajedno sa stolovima i instalacijom su koštala ispod 100 tisuća kuna. Radi se o 25 računala koja će dobro doći učenicima Gimnazije", rekao je ravnatelj.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset