Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Srednja škola 'Matija Antun Reljković' - škola sadašnjosti i budućnosti – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

PONOS SLAVONSKOG BRODA

Srednja škola 'Matija Antun Reljković' - škola sadašnjosti i budućnosti

Subota, 24. prosinca 2016.

Kako bi zahvalili medijima na odličnoj  suradnji, ali i pokazali s čime se sve bave, odnosno na čemu sve rade s učenicima, profesori Srednje škole „Matija Antun Reljković“ u petak, 23. prosinca je upriličio Božićni doručak uz obilazak učionica gdje učenici odrađuju na desetke izvannastavnih aktivnosti. 

Učenici sa svojim profesorima tijekom jednog semestra pripremaju prezentacije svojih proizvoda. Ravnatelj Vlado Prskalo kaže kako su sve aktivnosti dio Učeničke zadruge Tkanica.

"Sve ove stvari koje radimo su dio želje da škola bude kvalitetna i drugačija, odnosno škola koju učenici vole. Vi na učenicima vidite entuzijazam da žele pokazati od sebe najbolje. Učimo konstantno, vidimo što rade bolji od nas i praktički do sada smo osmislili, napisali i proveli 22 projekta ukupne vrijednosti 49,4 milijuna kuna. Sve što vidite nije nastalo iz državnog proračuna, nego sve sredstva koja smo izborili na natječajima, većinom projekata iz Europske unije", rekao je Prskalo.

"Prije svega proizvodimo pasterizirani sok od jabuke kojeg smo u posljednje vrijeme dopunili s drugim kulturama, poput cikle i mrkve. To je sok koji se dobiva pasterizacijom bez dodataka konzervansa i udio voća je sto posto i to je najbolji način dobivanja potpuno prirodnog soka. Osim toga radimo proizvode od ljekovitog i začinskog bilja, biljnu kozmetiku, ukrasne predmete i druge proizvode na kojima rade učenici u okviru škole, odnosno na poljoprivrednom gospodarstvu škole, na povišenim gredicama u našem vrtu, zatim u hidroponu i drugim dijelovima našeg škoslkog gospodarstva", kaže Mario Vukasović je voditelj učeničke zadruge i nastavnik poljoprivrednih strukovnih predmeta.

Uskoro će biti dostupna i web straniciana kojoj će svi zainteresirani moći jednostavno klikom miša kupiti proizvode učenika škole. U pitanju je zaista škola sadašnjosti i budućnosti, najuspješnija škola u Hrvatskoj po privlačenju EU sredstava, a sve to zahvaljujući stručnom timu na čelu s ravnateljem Vladom Prskalom koji već godinama postavlja nove standarde i radi na inovativnom pristupu učenju, poput primjerice škola u sjevernim zemljama Europe.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset