Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Olimpik obranio naslove prvaka Hrvatske – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.05.2018.

KAJAK/KANU

Olimpik obranio naslove prvaka Hrvatske

Ponedjeljak, 07. kolovoza 2017.

Jučerašnjim utrkama na 5 kilometara je završeno još jedno Prvenstvo Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama.

Prvenstvo se održalo na jezeru Jarun u kategorijama kadeta, juniora, seniora i veterana.

Nastupilo je 12 najboljih hrvatskih klubova: Matija Ljubek - Zagreb, Jarun - Zagreb, Slavija - Zagreb, Rab, Belišće, Kupa- Petrinja, Hrvatska Kostajnica, Olimpik - Slavonski Brod, Marsonia - Slavonski Brod, Oriolik Slavonski Kobaš, Aljmaš i Mračaj - Runovići. Nastup je zabilježilo nešto manje od 300 sportaša koji su se natjecali u ukupno 104 utrke (računajući i kvalifikacijske utrke).

U petak je započeo program utrkama na 200m, u subotu su veslane utrke na 1000m, a posljednjeg dana prvenstva su veslane utrke na 500m, a zatim na 5km.

Brodski Olimpik je obranio sva tri naslova prvaka Republike Hrvatske!

Rijetko se događa da jedan klub postane prvak u sve tri kategorije, a još rijeđe da sve to obrani godinu kasnije no Brođanima je to uspjelo!

Ekipni plasman po kategorijama (prve tri ekipe):

SENIORI:
1. KKK Olimpik - Slavonski Brod
2. KKK Matija Ljubek - Zagreb
3. KKK Belišće


JUNIORI:
1. KKK Olimpik - Slavonski Brod
2. KKK Marsonia - Slavonski Brod
3. KKK Hrvatska Kostajnica

KADETI:
1. KKK Olimpik - Slavonski Brod
2. KKK Marsonia - Slavonski Brod
3. KKK Oriolik - Slavonski Kobaš

U kategoriji seniorskog kajaka je očekivano najuspješniji pojedinac bio najbolji hrvatski kajakaš i reprezentativac Hrvatske Antun Novaković (KKK Olimpik) koji je od 9 disciplina u kojima je nastupao čak u 8 pobjedio te tako još jednom potvrdio sve svoje kvalitete! U seniorskom kanuu je najuspješniji pojedinac bio Štefo Lutz (KKK Matija Ljubek) inače Brođanin u dresu Zagrebačkog kluba koji je slavio u 5 utrka, jednak broj pobjeda je imao i još jedan hrvatski reprezentativac Marko Jelkić (KKK Belišće), a kod kajakašica seniorki je veliko iznenađenje pripremila kajakašica Dunja Lipovac (KKK Olimpik) pobjedivši u čak 7 utrka, vrijedi napomenuti da je Anamaria Govorčinović (KKK Matija Ljubek), inaće najbolja Hrvatska kajakašica i reprezentativka Hrvatske bila uspješnija u kajaku jednosjedu no nije nastupala u svim disciplinama).

U kategoriji juniora je najuspješniji pojedinac bio kajakaš Josip Lenac (KKK Hrvatska Kostajnica) koji je sa 100% učinkom završio ovo prvenstvo pobjedivši u svim utrkama u kojima je nastupao. U juniorskom kanuu je najuspješniji bio Fabio Folvarek (KKK Olimpik) koji je baš kao i Josip Lenac pobjedio u svim utrkama kanua, a kod kajakašica juniorki je najuspješnija bila očekivano Vanesa Tot (KKK Marsonia), inače dugogodišnja kajakašica, a od nedavno kanuistica.

U kategoriji kadeta je KKK Olimpik napravio senzacionalne rezultate, od ukupno 12 kajakaških disciplina (kadeti + kadetkinje) slavili su u 11 utrka! Kadet kajakaš Mihael Galetović (KKK Olimpik) je bio pobjednik u čak 5 disciplina, kadetkinja Leona Pavlešin (KKK Olimpik) je pobjedila u svim utrkama kajaka jednosjeda, dvosjeda i četverosjeda, odnosno u ukupno 6 disciplina. U kadetskom kanuu Oriolik je imao najuspješnijeg pojedinca prvenstva, naime Dominik Kolundžić (KKK Oriolik) je pobjedio u utrkama kanua jednokleka i dvokleka.

Do kraja još jedne kajakaške sezone su ostala natjecanja u Petrinji i Pokupskom u organizaciji KKK Kupa - Petrinja i KKK Pokupsko te finale Kupa Hrvatske u Zagrebu početkom rujna.

Reprezentaciji Hrvatske su još ostali nastupi na svjetskom seniorskom prvenstvu u Češkoj Republici (Račice) i na Turniru olimpijskih nada što je neslužbeno svjetsko prvenstvo za mlađe dobne uzraste, a također će biti održano krajem rujna.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset