Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Održana 3. sjednica Županijske skupštine – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Održana 3. sjednica Županijske skupštine

Utorak, 12. rujna 2017.

3. po redu sjednica Županijske skupštine, započela je Aktualnim satom gdje su vijećnici postavljali razna pitanja iz djelokruga lokalne smouprave. 

Kao i do sada pitanja koja su postavljali vijećnici najviše su se ticala komunalne infrastukture, pa je tako jedno od vijećničkih pitanja bilo kada će i na koji način biti uspostavljen Azil za napuštene životinje za područje Brodsko-posavske županije, kada će se izvršiti snacija ceste Donja Vrba – Zadubravlje u naselju Klis, te kada će na istoj cesti biti izgrađeno predviđeno ugibalište. Kako poboljšati zvučnu izolaciju u blizini autoceste te što je s projektom počistača otpadnih voda u Vrbljanima samo su neka od pitanja s područja infrastrukture koja su tijekom Aktualnog sata postavljali vijećnici županu, njegovim zamjenicima.

Temeljem postavljenih pitanja, tijekom uvodnog dijela današnje Sjednice moglo se saznati kako Brodsko-posavska županija intezivno radi na projektu prekogranične suradnje s ciljem prevencije poplava putem Civilne zaštite kao i na realizaciji projekta Luke Brod kao kapitalnog infrastrukturnog projekta ne samo za razvoj Slavonskog Broda već i županije i njenih općina u cjelini. Osim toga, a putem Upravnog odjela za zaštitu okoliša, radi se i na turističkoj afirmaciji Prašnika kao zadnje prašume u Europi, dok se putem projekta „Pomoćnik u nastavi „i ove godine putem Brodsko-posavske županije osigurava pomoć u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

Na neka pitanja župan i njegovi pročelnici odgovorili su vijećnicima tijekom sjednice, dok će na neka, zbog kompleksnosti tematike i opširnosti podataka biti odgovoreno pismenim putem.

Pod Kadrovskim pitanjima Županijskoj skupštini prisegu su dali vijećnici Katica Kneževići i Ivan Šmit, koji su na te pozicije imenovani nakon što su dosadašnji vijećnici, Ružica Vidakovići i Davor Vlaović iz osobnih razloga svoje mandate stavili u mirovanje.

Jedna od važnijih točaka današnje sjednice bilo je izvješće o planiranim i ostvarenim prihodima i primicima i izvršenim rashodima i izdacima Proračuna Brodsko-posavske županije za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. s Prijedlogom polugodišnjeg obračuna Proračuna.

Prilikom obrazlaganja ove točke, pročelnik za financije dr.sc. Ivan Lukić naglasio je kako su u prvih šest mjeseci ove godine prihodi i primici proračuna Brodsko-posavske županije realizirani u ukupnom iznosu od 276.669.893,59 kuna. Uzevši u obzir planiranu svotu proračunskih sredstava za cijelu godinu, a koja iznosi 618.457.189,82 kuna, onda je vidiljivo kako je godišnja planska veličina realizirana u iznosu 44,74 posto.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset