Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Moj posao sam ja! – 2. Business Café Slavonija u Slavonskom Brodu – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.05.2018.

"Znanje je moć"

Moj posao sam ja! – 2. Business Café Slavonija u Slavonskom Brodu

M.Š. / Soundset | Petak, 08. srpnja 2016.

Nakon 1. Business caféa Slavonija koji je održan u Požegi prije nešto manje od mjesec dana ovaj tjedan je održan i 2. Business café Slavonija u Slavonskom Brodu pod nazivom „Znanje je moć“. 

Da je moguće uspjeti, sada i ovdje dokazala je organizacija drugog po redu događaja u tzv. „malim“ gradovima i to ako radiš sa srcem, ljubavlju i s prepoznatom vizijom koju je Kristina Ercegović imala kada je započinjala priču Business caféa.

Osnovna misao koja nas vodi jest da vjerujemo u misiju koju prenosimo, a ta je da prvo dajemo, radimo s ljubavlju, uporne smo i volimo širiti pozitivnu energiju i inspirirati naše goste, kaže Marijana Bošnjak. Mijenjamo onu tipičnu kulturu kukanja u kulturu preuzimanja odgovornosti. Tako je bilo i ovog utorka u Slavonskom Brodu, u Hotelu Art, poslovnom hotelu koji je namijenjen prvenstveno poslovnim gostima što ga čini savršenim partnerom Business caféa. S više od 110 gostiju i velikim interesom svoje priče ispričalo je 4 poduzetnika.

Mirela Španjol Marković, došla je iz Zagreba, a rođena je u okolici Slavonskog Broda, direktorica tvrtke Ciceron komunikacije, u Hrvatskoj prve specijalizirane edukacijske kuće za treninge i savjetovanja iz područja retorike i komunikacije, autorica knjige „Moć uvjeravanja“ i niza drugih titula koje je vežu uz njeno bogato trenersko iskustvo. Mirela je naglasila da je za uspješnost poslovanja važno imati osjećaj, da se voli ono što radi, da je bitno da nam posao bude poziv i da sve počinje radom na sebi. Preporučila je konstantna usavršavanja i edukacije, stjecanje novih znanja te menadžerskih vještina u vođenju i upravljanju te poslovnoj komunikaciji i individualna savjetovanja.

Napomenula je da javni nastup nije više samo rezerviran za javne osobe, već da smo svi javne osobe i da je javni nastup postao vid opće kulture. Osim toga, naglasila je i rečenicu Moj posao sam ja! – upravo misao koja govori o važnosti usklađivanja branda vlasnika poduzeća i samog poduzeća. Kako je iz publike došlo pitanje od novinara da savjetuje kako bi se novinari trebali ponašati kad ispituju sugovornike, Mirela je naglasila da svi moramo raditi na kulturi komunikacije, od novinara do biznismena i političara. Novinari bi trebali voditi brigu da ne stvaraju pritisak na sugovornika već da ga na neki način relaksiraju da može sročiti svoje misli u nekoliko sekundi koje ima za izjavu. „Čovjeku treba tri godine da nauči govoriti, a cijeli život da nauči slušati“ – zaključila je Mirela s izjavom Hemingwaya.

Mario Špoljar iz Županje, direktor tvrtke Akord govorio je o svom poslovnom pothvatu i uspjesima u trgovini i proizvodnji te dizajniranju namještaja po mjeri. Kako je krenuo kao student sa prostorom od 36 m2, a danas zapošljava 19 zaposlenika. Naglasio je da je važno ulagati u svoje znanje, ali i u znanje svojih djelatnika. Istaknuo je kako je zadovoljstvo raditi što volimo i da su važni kupci koji kupuju, ali osjećaj koji imaju zaposlenici. Njegovi su imperativi uspješnog rada upornost, ustrajnost, ljubav prema poslu i biti spreman više davati nego primati. Osim navedenoga, istaknuo je da je važno svako jutro imati cilj i buditi se s time kuda idemo, što radimo i za koga. Mario je među vizitkama posjetitelja izvukao sretnog dobitnika za poklon bon u iznosu od 1.200,00 kuna za izradu uredskog namještaja.

Da se u Slavoniji itekako može uspjeti i od svog rada lijepo živjeti primjer je Jasmine Krkić Poznić, vlasnice malog obiteljskog hotela Maksimilijan iz Osijeka koja perspektivu vidi u razvoju kontinentalnog turizma za što istočna Hrvatska ima izuzetne potencijale. Jasmina je rekla da nije stručnjak u javnom nastupu, ali kad je počela govoriti iz srca o ljubavi koju ima prema svakom svom gostu i kako pomno pomaže istima, vidjelo se da je jedino važno raditi ono što voliš. Ona je pozvala trojicu Korejanaca koji su prošle godine snimili filmić o hrvatskoj obali i obišli sve medije time. Naravno, da su se odazvali i bili oduševljeni svojim provodom od 7 dana u Baranji.  Jasminin recept za uspjeh je just do it i kako ona kaže mi smo rješenje za tuđe probleme. Jasmina je podijelila jednoj poduzetnici noćenje s doručkom u hotelu Maksimilian uz vožnju biciklima po Osijeku.

Mladi inovator  Matej Grozdanović, vlasnik IT tvrtke BytePanda iz Zagreba i osnivač startupa Modulos je potaknuo mnoge na razmišljanje. Njegov modularni stol jedinstveno je rješenje koje omogućuje da se radni stol prilagodi vama, sastavljen od izmjenjivih funkcionalnih modula, a izrazito jednostavan za sastaviti. Modularni stol tražen je u cijelom svijetu i Matej ga je nedavno i patentirao te kreće u masovniju proizvodnju. Već je  primio  brojne narudžbe iz Velike Britanije, Nje­mačke, Norveške, SAD-a, Slove­nije i Hrvatske, a javili su mu se i potencijalni investitori.

Međutim, Matej se opredijelio za financira­nje putem crowdfundinga, a želi i da cijela proizvodnja i svi dijelovi budu isključivo iz Hrvatske. Poručio je neka se ljudi ne boje vlastitu ideju pretvoriti u posao, bez straha da će propasti. Najveći pljesak je primio kad je spomenuo svoj prvi razgovor za posao na kojem su imali izgovor da nemaju radni stol za njega pa je otišao u dućan, kupio materijal i sastavio sam sebi radni stol te ga donio direktoru s upitom, ima li još kakvih prepreka? I tako je dobio posao. Matej je sve prisutne oduševio svojim stavom o preuzimanju odgovornosti i da je zaista sve na nama.

Predstavljeno je i imanje Zlatni lug te podijeljene 2 večere u njihovom restoranu u Požegi.

Perjanica Hotela Art, vrhunski kuhar Tihomir Krijan ispričao je kako izgleda show cooking program u njihovom restoranu koji sam priprema za goste hotela te je izvukao posjetnicu za poklon bon Summer time, wellness paket za 2 osobe + masaža tijela s pilingom + 2 večere iz wellness menua.

Noćenje s doručkom u Park Boutique Hotelu Varaždin poklon je nedavno održanog Business cafea u Varaždinu. Poklon narukvice s natpisima na glagoljici je podijelila i mlada dizajnerica nakita Rustic Art.

Idući Business café Slavonija planiran je nakon ljetne stanke u rujnu 2016. u Osijeku. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset