Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Mirko Duspara započeo drugi tjedan kampanje konferencijom u tvrđavi – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.04.2018.

LOKALNI IZBORI 2017.

Mirko Duspara započeo drugi tjedan kampanje konferencijom u tvrđavi

Ponedjeljak, 15. svibnja 2017.

Ususret lokalnim izborima, kandidati za gradonačelnika i zamjenike Nezavisne liste Mirko Duspara drugi tjedan kampanje započeli su u Tvrđavi Brod gdje su održali konferenciju za novinare. 

Razlog okupljanja u Tvrđavi jest upoznati građane s onim što su do sada radili i koje su projekte kandidirali za raevitalizaciju i obnovu tog objekta.

"Grad je povukao iz raznoraznih Fondova, ministarstava i agencija do sada negdje oko 945 milijuna kuna. Ako uzmemo da je prosječan proračun grada 140 milijuna, mi smo povukli oko sedam proračuna. Najveći projekti su iz IPA-e, odnosno pročišćaač ootpadnih voda vrijedan 30 milijuna eura s kojim smo riješili problem zagađenja rijeke Save, odvodnju u dosta dijelova grada, obnovili pojedine stare kolektore i izgradili dvije vodospreme u Brodskom Vinogorju, kapaciteta 1400 m3 svaki", rekao je Duspara. 

Prošle godine je povučeno iz EU fondova 29 milijuna kuna za ulaganja u budućnost, gdje je dobar dio brdskog dijela grada pokriven pitkom vodom, a sredstva su uložena i u gradske vrtiće. Svakako najveće ulaganje će biti kroz ITU mehanizam.

"Gradu i devet općina dodijeljenjo je 31,5 milijuna eura i za većinu odobrenih projekata imamo već riješenu građevinsku dozvolu i projektnu dokumentaciju. Čekamo Ministarstvo da možemo raspisati i natječaj i početi s izgradnjom. EU komisija je odredila koji projekti mogu ići, kandidirali smo Muzej tambure u vrijednosti 3 i pol milijuna kuna, a bit će tu i multimedijalni dio tvrđave, obrtničke trgovine te hotel čija je vrijednost 5 milijuna eura", kaže Duspara. 

Na pitanje koliko je ljudi zaposleno u gradskoj upravi po pitanju pisanja EU projekata, rekao je kako na tome ne rade samo gradske službe, nego i gradske institucije, te Razvojna agencija grada i demantirao prozivanja protukandidata kako do sada nije ništa uloženo u grad iz EU sredstava. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset