Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Ministarstvo dalo suglasnost za pokretanje postupka razdvajanja novogradiške i brodske bolnice – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

REZULTAT VIŠEGODIŠNJEG TRUDA

Ministarstvo dalo suglasnost za pokretanje postupka razdvajanja novogradiške i brodske bolnice

Utorak, 11. travnja 2017.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić je medijima pokazao i službenu suglasnost Ministarstva zdravstva za razdvajanje brodske i novogradiške bolnice. 

Ovo je i službeni nastavak priče koja je započela na sjednici županijske skupštine u ponedjeljak, 10. travnja gdje je donesena odluka o pokretanju postupka izdvajanja bolnice. Tako su napravljene sve pretpostavke za ponovno izdvajanje novogradiške bolnice koje bi trebalo pridonijeti kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi na širem novogradiškom području.

"Vjerujem da smo nakon ove duge borbe uspjeli doći do ovog koraka gdje imamo sve dozvole i suglasnosti za izdvajanje. Zahvalio bih se ravnatelju bolnice dr. Samardžiću, zatim dr. Kolodzeiju, pročelnici, te predsjedniku skupštine Peri Ćosiću i cijeloj skupštini koja je jednoglasno donijela odluku", rekao je župan Danijel Marušić. 

Rezultat je to i konstantnih razgovora i pregovara s vladajućima, kako iz prošle tako i ove HDZ-ove i MOST-ove Vlade.

"Ovo je vrhunac truda koji se unatrag 3 i pol godine iskristilarizirao zbog napora cijele županijske skupštine da se pokrene ovaj postupak. Na ovaj način doći će do toga da Novogradiščani, odnosno žitelji Brodsko-posavske županije imaju jednaku dostupnost zdravstvenoj zaštiti na sekundarnoj razini, a da novogradiška bolnica kao samostalna jedinica na ovaj način može biti izjednačena, te biti u mogućnosti aplicirati na EU fondove i druge programe gdje je glavni uvjet da ustanova bude samostalna jedinica", rekao je ravnatelj brodske bolnice dr. Josip Samardžić.

Do sada se novogradiška bolnica nije mogla aplicirati na EU fondove gdje se već povuklo više od 40 milijuna kuna. Problem je i kadar.

"Sumnjam da će novogradišča bolnica odvajanjem doći u povolljniju situaciju od ostatka Hrvatske gdje je problem nedostatak kadrova, financija i dugovanja prema veledrogerijama. Tako da neće nakon izdvajanja doći do švicarske bolnice nego do bolnice hrvatskog sustava koja će se nositi s istim poteškoćama, ali kroz brodski lokalitet", rekao je Samardžić.  

Radit će se i na privlačenju kadrova u novogradišku bolnicu i dosadašnja dobra klinička praksa potvrđuje da ne bi trebali biti u lošijoj poziciji od ostatka Hrvatske.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset