Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 HDZ i koalicijski partneri održali središnji predizborni skup za Slavonski Brod i BPŽ – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

LOKALNI IZBORI 2017.

HDZ i koalicijski partneri održali središnji predizborni skup za Slavonski Brod i BPŽ

Petak, 19. svibnja 2017.

U ispunjenoj Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“ održan je središnji skup Hrvatske demokratske zajednice i koalicijskih partnera za predstojeće lokalne izbore. 

Uz brojno članstvo u dvorani su bili Zdravko Marić, izaslanik predsjednika HDZ-a i premijera Vlade RH Andreja Plenkovića, Dunja Magaš državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva, pomoćnici ministara Dragan Jelić, Igor Čižmek i Damir Agičić te saborski zastupnici Ljubica Maksimčuk i Marko Šimić. 

Skup je započeo izvođenjem himne u izvrsnoj interpretaciji tenora Krešimira Špicera, našeg Brođanina s trenutno pariškom adresom. U kulturno-umjetničkom programu nastupili su muška pjevačka skupina "Starotopoljani" i tamburaški sastav "Brand". 

Uz nazočnost koalicijskih partnera te kandidata na općinskim, gradskim i županijskoj razini odaslane su snažne poruke uz vjeru da će ova koalicija biti apsolutni pobjednik lokalnih izbora i da je ova snaga jedini pravi izbor, kako na lokalnoj, tako i na županijskoj i državnoj razini.
Kandidat za župana Brodsko-posavske županije Danijel Marušić rekao je kako Franjo Tuđman, osnivač HDZ-a, nikada nije dao da se hrvatski narod dijeli i zato je „Hrvatska demokratska zajednica stranka u kojoj svi imaju svoje mjesto, bilo da su oni Hrvati koji su rođeni u ovoj prelijepoj Slavoniji, bilo da su Hrvati iz Vojvodine, ponosne Bosne ili tvrdog hercegovačkog kamena“.
„Čast mi je bilo sve ove godine biti župan, većinu mandata doista sam upotrijebio za ispravljanje greške koja je napravljena Slavoniji i saniranju teške ekonomske krize. No, uvijek sam vjerovao u ljude, vas, naše majke, očeve, studente, učenike, radnike i poljoprivrednike“, naglasio je Marušić. 

„Mogu samo zahvaliti na prepoznavanju mojih potencijala. Neću biti lažno skroman, ja sam ponosan čovjek i Brođanin i tako su me učili. Svim svojim snagama ću preusmjeriti ovo svoje znanje i iskustvo koje sam imao u dvorani, koje imam kao nastavnik u školi, kao građanin, javni djelatnik, čovjek koji svira u crkvi, voli ići na tržnicu, šetati na korzu, vozati se gradom, ići našim cestama i ima viziju grada Slavonskog Broda kao međunarodnog lučkog grada, kao grada koji je strateški fantastično pozicioniran. Kao da smo zaboravili što smo Brođani i gdje smo, tko smo i što smo. Gledati u budućnost se mora, ali narod koji zaboravlja svoju prošlost ponavlja vlastite greške. Nemojmo si to dopustiti zbog svoje djece i zbog svoje budućnosti, dajmo budućnost sebi i djeci. Dajmo si još malo snage, energije i dobre volje, izađimo 21. svibnja na izbore, zaokružite broj 5 za mene i moj tim, te broj 4 za koalicijsku listu za gradsko vijeće“, naglasio je kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Špicer.

„Ovo je tim koji će zajedno raditi i ovu sredinu pretvoriti u mjesto ugodnog življenja i gdje će ljudi dolaziti, trajno živjeti i dostojanstveno od svoga rada“, rekao je Pero Ćosić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Brodsko-posavske županije.

Na središnjem predizbornom skupu bio je i HDZ-ov ministar financija i Brođanin Zdravko Marić koji je napomenuo kako će „budući HDZ-ovi načelnici, gradonačelnici i župan zajedno sa svojim timovima na lokalnoj razini činiti sve da se realizira projekt Slavonija i puno više od toga kako bi svi žitelji živjeli život kakav i zaslužuju“.
„Uspjeli smo preokrenuti višegodišnje negativne trendove, ostvariti najmanji proračunski manjak, po prvi puta u našoj povijesti smanjiti javni dug, te učiniti sve ono što je potrebno da ostvarimo jedan pravi prvi korak nas kao nove Vlade, a na korist svih njenih žitelja i nama koji ovoj zemlji želimo samo isključimo dobro. Ovo je Vlada koja je na svojoj trećoj sjednici, a to je raritet koji nije zabilježen u europskoj praksi, išla s paketom od 15 poreznih zakona. Dakle, kako je i slogan tada glasio – vjerodostojno, govorili smo ispred vas i ispred građana RH te smo počeli ostvarivati, ne samo naša obećanja i riječi, nego ono što smatramo da je potrebno za našu Hrvatsku“, rekao je Zdravko Marić, ministar financija u Vladi RH. 

„Vi ste, drage moje HDZ-ovke i HDZ-ovci, najbolji korektiv i garancija ispravnosti svih naših programa jer vama je interes građana na prvom mjestu. Hvala vam na ohrabrenju, optimizmu i snazi koju ulijevate. Odradimo još ovih par dana onako kako mi to znamo, izađimo na dan izbora te dobijmo pismenu potvrdu izbornih povjerenstava da su HDZ i naši kandidati najbolji izbor za budućnost grada, županije i države“, rekao je dr. Josip Samardžić, predsjednik gradske organizacije HDZ-a. 

Na predizbornom skupu su bili i koalicijski partneri iz HDSSB-a, HSP-a, HKS-a i SU-a, te dali veliku podršku kandidatima na izborima i pozvali glasače da izađu na izbore i odaberu ovu koaliciju.
„Četiri godine u županijskoj skupštini odlično surađujem s HDZ-om, ne na temelju nekih sporazuma kojima bi uvjetovali – „dobit ćete naše ruke, ali otvorite još jedno direktorsko mjesto u gradskim ustanovama“, kao što je bio slučaj u Sl. Brodu nego na temelju onih projekata za koje znamo da su provodili. „Zna se“ - to ste vi HDZ; „Za svoje“ - to smo mi HDSSB i 21.5. idemo do pobjede“, rekao je Dubravko Kolundžić, predsjednik županijskog HDSSB-a.

Član predsjedništva HSP-a i predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Dalibor Damičević rekao je kako iskreno vjeruje da će građani prepoznati novog gradonačelnika koji će „vratiti gradu dostojanstvo te napraviti grad povezan s Europom u kojeg će se vratiti naša mladost“.
„Čvrsto stojimo i uz župana g. Marušića koji je kroz ove godine pokazao sposobnost privlačenja stranih ulagača i sredstava iz EU fondova. Postanimo svjesni vlastite snage“, kaže.

„Ova koalicija je zasnovana prije svega na bogoljublju i domoljublju jer jedno bez drugog ne ide. Naša dosadašnja suradnja ulijeva nadu za bolji Sl. Brod i Brodsko-posavsku županija“, rekao je član predsjedništva HKS-a i županijski vijećnik u tri mandata Martin Miloloža.
„Stranka umirovljenika će nastaviti sa svojim projektima i programima te predlaganjima te pozivam sve umirovljenike kojih ima 35 tisuća u BPŽ da izađu u nedjelju na izbore, daju glas županu koji je omiljen među žiteljima BPŽ i kandidatu za gradonačelnika Sl. Broda, novom licu na političkoj sceni, ali nije novo u kulturi BPŽ. Izađite i dajte glas te idemo vjerodostojno u pobjedu“, rekao je predsjednik Županijske organizacije Stranke umirovljenika BPŽ Vinko Kuzmić.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset