Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Gradska uprava osigurala smještaj i ove godine za potrebe prihvata beskućnika – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

26.04.2018.

U IZNIMNO HLADNIM DANIMA

Gradska uprava osigurala smještaj i ove godine za potrebe prihvata beskućnika

Srijeda, 11. siječnja 2017.

Zbog izuzetno niskih temperatura, pogotovo u posljednjih nekoliko dana, Grad Slavonski Brod je osigurao uvjete za privremeni prihvat beskućnika. 

Svake godine za te potrebe je otvaran dom u Strossmayerovoj ulici koji je sada i opremljen.

"U dogovoru s Crvenim križom smjestit ćemo beskućnike na tu lokaciju, ako bude bilo potrebe. On će imati smještaj, bit će mu osiguran ručak u Pučkoj kuhinji, te će ujutro i navečer dobivati obrok u samom prebivalištu. Trenutno nema niti jednog beskućnika u gradu, a i ono što je bilo na granici odnosno oni koji su zbrinuti u bolnici, nakon izlaska su smješteni u udomiteljske obitelji. Tako da za sada nemamo na ulici osoba kojima je takva pomoć potrebna", rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.

Ako netko od građana zna nekoga tko je ugrožen ili mu prijeti smrzavanje potrebno se javiti u Gradsku upravu ili Centar za socijalnu skrb kako bi se ljudima pomoglo da prebode kritične dane. Što se tiče Pučke kuhinje tamo za sada nema nikakvih problema i sve funkcionira normalno.

"Mi smo pomogli i kod otvaranja kuhinje, financiramo jedan dio kroz mjesec, tako da svi koji su u potrebi mogu ići u pučku kuhinju, trebaju se samo javiti u Gradsku upravu ili Centar za socijalnu skrb gdje će djelatnici odlučiti ispunjavaju li uvjete za korištenje kuhinje", ističe. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset