Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Brođani pozivaju građane da se 'skinu' za Brod! – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.04.2018.

#IMIGUZICUIMAMO

Brođani pozivaju građane da se 'skinu' za Brod!

Srijeda, 12. srpnja 2017.

Godinama traje borba građana Slavonskog Broda za čistim zrakom, a uslijed onečišćenja koje stiže iz rafinerije nafte u Bosanskom Brodu.

Više i ne broje koliko su apela poslali, koliko su puta rekli da žele normalan život, koliko su prosvjedovali, spontano se okupljali te jasno i glasno poručili kako ne žele da ih truju i kako žele živjeti kao i ostali građani Europske unije. Slavonski Brod je grad čiji je zrak jedan od najzagađenijih u Europi, a nekada i u cijelom svijetu. Granične vrijednosti sumporovodika i lebdećih čestica u zraku premašene su za duplo, trostruko, pa i više, što je izvan svakih propisa, ali opet nitko nije ništa napravio po tom pitanju.

Članovi inicijative Brođani za Brod odlučili su tako upotrijebiti drugo "oružje", pozvali su građane, a uslijed aktualne Šimleša vs Bačić teme, da se skinu i s hashtagom #dedobrojeviše daju podršku Brođanima u ovoj važnoj borbi.

Već su dobili hrpu fotografija gdje su građani na zanimljiv način dali podšrku u nadi da će se možda "guzicama" ili bolje rečeno dijelovima svojeg tijela, ovaj problem riješiti kada već neće normalnim putem. Jer očito da neke "boli dupe" kada je u pitanju zdravlje građana i onečišćenje zraka.

Autor: Nikola Knežević

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset