Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Antun Valić zamijenio Antu Zovaka na mjestu načelnika Policijske uprave brodsko-posavske – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

PREDSTAVLJANJE MEDIJIMA

Antun Valić zamijenio Antu Zovaka na mjestu načelnika Policijske uprave brodsko-posavske

Srijeda, 20. rujna 2017.

Antun Valić je novi načelnik Policijske uprave brodsko-posavske, a sukladno isteknu mandata bivšem načelniku Anti Zovaku. 

Zamjenik glavnog ravnatelja Policije Željko Prša, predstavljajući Valića, rekao je kako su poslovi načelnika vrlo odgovorni i složeni u sustavu zapovijedanja i rukovođenja, te zahtijevaju izniman angažman.

"Vjerujemo da će novoizabrani načelnici u policijskim upravama raditi posao na zadovoljstvo svih i u zajedničkom cilju da nam sustav policije bude funkcionalniji, stabilniji i jači. Jedan od osnovnih prioriteta u radu policije i zadaća jest osiguranje života i zdravlja ljudi, te zaštita njihove imovine, kako naših građana tako i turista koji dolaze u našu zemlju. U tom smjeru će biti i fokus naših aktivnosti", kaže Prša.

Pri tome će nastojati, kaže Prša, primjenjivati što manje represije te biti proaktivni za preuzimanje inicijative i odgovornosti za poslove i rješavati sve probleme koji se pojavljuju u ovom velikom i složenom sustavu.

"Ovom prilikom u svoje osobne ime, zatim u ime ravnatelja i ministra unutarnjih poslova, čestitam Antunu Valiću na imenovanju na ovu časnu i zahtjevnu funkciju. Siguran sam da će zajedno s rukovodstvom uprave inicirati daljnji rad koji mora biti još bolji i uspješniji jer poboljšanje u određenim segmentima rada i poslovanja je uvijek moguće", ističe. 

Novi načelnik Antun Valić se zahvalio na ukazanom povjerenju te dosadašnjem načelniku na odličnoj suradnji.

"Čast je i zadovoljstvo, ali isto tako i velika odgovornost voditi ovu Policijsku upravu, međutim potrudit ću se s obzirom na dosadašnje policijsko iskustvo da svojim radom zajedno sa svojim suradnicima opravdam ukazano povjerenje. Nastojat ću da Policijska urpava bude što otvorenija prema medijima i da ima što bolju suradnju, naročito kroz razne preventivne aktivnosti u koje ćemo nastojati što više uključivati tijela lokalne samouprave, razne institucije i građane, a sve u cilju sprječavanja i prevencije raznih devijantnih ponašanja i svih pojavnih oblika kriminaliteta", rekao je Valić. 

Smatra da u današnje vrijeme samo zajedničkim radom i suradnjom između institucija, građana i policije možemo doprinijeti da se svi osjećamo sigurnima u svojoj ulici, mjestu, gradu i županiji. Sljedećih dana novi načelnik će se upoznavati sa svojim funkcijama te će za nekoliko tjedana na konferenciji za novinare predstaviti smjernice rada.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset