Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 7. Božićna zvijezda u tri rasprodana termina za pomoć dvjema djevojkama u potrebi – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.06.2018.

HUMANITARNI GLAZBENO-SCENSKI PROGRAM

7. Božićna zvijezda u tri rasprodana termina za pomoć dvjema djevojkama u potrebi

Utorak, 20. prosinca 2016.

Sedmi put zaredom, ali po prvi puta u organizaciji novoosnovane Udruge studenata odgojnih i obrazovnih znanosti "Futuri Magistri" održana je u utorak, 20. prosinca Božićna zvijezda, glazbeno-scenska humanitarna akcija koja je i ove godine rasprodala sve termine (tri) u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić-Mažuranić".  

Ovu akciju tradicionalno organiziraju studenti Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Slavonski Brod, a ove godine i pod pvisokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te uz potporu župana Danijela Marušića i gradonačelnika Mirka Duspare. Potporu su dali i ministar financija Brođanin Zdravko Marić i prorektor za znanost, tehnologije, projekte i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Osijeku Rudolf Scitovski. 

"Sve što ste vidjeli uradili su studenti svojim entuzijazmom i trudom, a sve je rezultat višemjesečnih priprema. Ovu glazbeno-scensku priredbu održali su prije ove velike premijere i pred djecom predškolske dobi. Ponosna sam na studente i svi su ih prepoznali, ljudi iz svih područja života što me posebno raduje", kaže prodekanica za nastavu Emina Berbić Kolar.

Najvažniji je plemeniti cilj ove akcije i sva sredstva prikupljena donacijama namijenjena su dvjema djevojkama, učenici koja je oboljela od rijetke maligne bolesti i studentici koja živi u jako teškim uvjetima.

"Pripreme su trajale od početka akademske godine kroz sekcije, poput kreativne i pekarske koje su izrađivale ukrase i potom prodavali na tržnici i u City Colosseumu, dok su dramska sekcija i zbog organizirali ovaj glazbeno-scenski program u vidu mjuzikla "Božićne želje". Divan je osjećaj pomoći onima u potrebi. U ovome sudjeluju svi studenti fakulteta, tako da sam i ja već nekoliko puta sudjelovao u tome. Odličan je osjećaj što smo uspjeli nekome pomoći i podignuti akciju na veliku razinu. Sva tri termina su rasprodana još prije tjedan dana, a cijena ulaznice je bila dobrovoljni prilog", rekao je Luka Pongračić, član udruge.

U humanitarnom glazbeno-scenskome programu nastupili su Folklorni ansambl Broda, Športski plesni klub Astra, KUD Lovor iz Trnjana, zbor te dramska i plesna sekcija Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti.

Dodajmo kako su akciju podržali i Podravka sa svojim slatkim proizvodima, te Crveni križ s igračkama za najmlađe. 

Evo kako je to izgledalo na 7. Božićnoj zvijezdi:

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset